top of page
  • Skribentens bildTor

Huset är helrätt!

Jag har fått erbjudande om att hyra ett hus av en privatperson. Huset har jag en stor förkärlek till sedan tidigare men aldrig sett på insidan. Jag har nu fått titta och hyresvärden har mycket jobb framför sig innan jag kan flytta in. Mycket är ännu oklart men jag är mycket intresserad och huset har en stor betydelse för mig. Det blir jag och barnen som kommer att bo där och jag är mycket mån om att de ska trivas och att kunna skapa ett trivsamt hem åt oss. Ska jag våga hyra huset?

Annie


Det kommer bli mer än ett hus - det blir ett hem

Svar: Involvera barnen i huset, ta med dem dit och låt dem också titta på det och bekanta sig med omgivningarna. De kommer hitta smultronställen fort (visst en flytt ter sig alltid som ett hot mot barn men också en möjlighet). Berätta också för dem vad som gör huset speciellt för dig för det gör din historia till deras och ger dem band till huset.

Muta dem inte med annat för att flytta till en plats som man har band till och som ger nya möjligheter är belöning nog för dem och gör att de kommer se flytten som något positivt.

Var noggrann med kontrakt och avtal mellan dig och värden och kolla upp att ni är överens om vad som ska vara gjort innan så kommer det här vara en lysande idé.

Det är i det läget ett bra beslut för er alla och kommer göra er alla gott.

Lycka till och grattis.

40 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page