top of page
  • Skribentens bildTor

Hur ska jag vinna henne tillbaka igen?


Photo by Will O on Unsplash
Att komma tillbaka till kärleken kräver tid, utrymme och respekt

För två år sedan blev jag kär i en tjej och vi hade ett fint förhållande i drygt ett halvt år. Därefter började vi glida isär. Hon sa att det förflutna hunnit ikapp henne. Det trodde jag också på eftersom hon inte haft det lätt i tidigare förhållanden. Vi hade dock våra konflikter men efter att varit ifrån varandra ett tag så har vi åter blivit vänner. Mina känslor för henne är lika starka som de var för två år sedan och hon sa då att hennes känslor för mig aldrig skulle ta slut. Nu vet jag inte längre, hon vill att vi ska fortsätta vara vänner men jag känner så mycket mer för henne. Jag vet dock att hon måste läka sina själsliga sår. Jag har fortsatt att hjälpa henne så mycket jag kan både ekonomiskt och med praktiska saker, men just nu känns det endast som om hon utnyttjar mig. För någon vecka sedan fick hon för sig att jag jagade henne när hon ville vara i fred. Vi bor nästan grannar och går ofta med våra hundar i samma skog, så att chansen att vi ska stöta på varandra är därmed ganska stor. Men när hon anklagade mig att förfölja henne så var jag på ett helt annat ställe så antagligen såg hon en annan bil som liknade min. Har försökt förklara det för henne men hon vägrar att tro mig det föranledde att vi hamnade i konflikt så nu mår jag fruktansvärt dåligt.

Jag fattade sedan mod och ringde henne och nu är vi vänner igen men hon säger att hon inte vill ha något mer förhållande över huvud taget. Jag förstår henne som hon mår just nu men det känns fruktansvärt inom mig eftersom jag vill att vi ska närma oss igen, och självklart vill jag inte att hon ska gå och må så här dåligt.

Min fråga är om ni kan se om hon fortfarande har känslor för mig och om vi kommer varandra närmare i framtiden.

Vilsen vattuman


Svar: Ja det är mycket sannolikt att ni kommer varandra betydligt närmare men just nu leder ett förhållande till konflikter och ökat avstånd snarare än till djupare känslor. Ge henne utrymme för hon vet vad du känner för henne och det kommer hon inte att glömma bort. Ekonomisk hjälp just nu skapar tyvärr bara skuldkänslor så avstå ifrån att ge det men om (eller när) hon söker upp dig finns det andra sätt att vara ett stöd på. Lyssna, ge praktisk hjälp (inte pengar men med att fixa saker eller skjutsa henne om hon behöver och du har tid). Att du håller på din integritet är också viktigt, vill hon ha hjälp och det är besvärligt för dig så avstå - er relation behöver om något större respekt för er båda som individer och det skapas inte genom att kasta sina saker för den andras behov (åt båda hållen).

Just nu behöver hon utrymmet så låt henne få det. Nästa drag är hennes så låt henne ta kontakt med dig då hon är redo. Med stor sannolikhet gör hon det och börja med respekt och vänskap så får det andra en chans att vakna hos henne igen.

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page