top of page
  • Skribentens bildTor

Hur ska jag komma över honom. Hur ska jag gå vidare?

Hej! Jag har precis blivit lämnad då min partner sedan tre år tillbaka berättat att han inte längre vill vara med mig. Det har varit upp och ner under dessa år och ibland rätt stormigt i perioder. Någonstans har vi dock alltid haft en väldigt stark kärlek till varandra och en enorm trygghet som gjort att vi ändå alltid valt varandra och att fortsatt försöka. Det är ju honom jag vill leva med. Jag undrar hur jag ska gå till väga för att kunna gå vidare från detta då jag är helt förkrossad.. var det verkligen inte rätt? Ska jag bara acceptera att det är över nu?

PW

Man sörjer en relation likadant som man sörjer en död vän men processen är snabbare och inte riktigt lika smärtsam

Ja, det är tyvärr över men det är ingenting du ”bara” ska acceptera. Det är en lång process att lämna ett förhållande om man ska göra det på ett sådant sätt att man verkligen sörjer det man förlorat och tar med sig det som varit bra fram i livet. För ett förhållande som varat länge innehåller alltid saker som är värda att bevara.

Korten (Craft) säger att beslutet är slutgiltigt men att skälen delvis är höljda i dunkel. När de framträder helt blir det lättare för dig att göra ett bra vägval mellan at hålla kvar vid det som svunnit och gå vidare med det som kommer.

Du är en väldigt sammansatt person vilket gör att det som är centralt i ditt liv påverkar hur du ser på allt som händer. Går det bra på jobbet – känns allt lätt, går det dåligt med fritidsintresset känns allt lite mörkare. Samma sak gäller i ännu högre grad med ditt förhållande. Det gör också att du kan hjälpa dig själv gå vidare genom att lyckas bra med annat som betyder något för dig. Att lyckas bra på jobbet hjälper dig alltså se din relation i ett klarare ljus och det skyndar på den nödvändiga läkningsprocessen.

Du kommer komma igenom detta men det går inte på en dag och det ska inte gå på en dag. Du lämnar ett förhållande som varit tryggt, innerligt och viktigt för dig och det måste få ta tid.

Sörj nu, hitta dina fötter om nån vecka eller två och börja bygga ett nytt liv runt allt det du har.

Kärleken kommer senare och den kommer komma tillbaka när du är redo.

Det här känns som ett slut men kommer fungera som en nystart när detta ligger bakom dig.

Men ge dig själv och din smärta tid – det ger en bättre läkning och gör dig starkare, mognare och mer innerlig i dina framtida relationer.

Morigana (min Tarot) säger att du är en kommunicerande person vilket gör att det är viktigt för dig att komunicera. Prata om hur du känner och lyssna på hur andra känner inför sina förluster. Det är i den typen av möten du får omedelbar lindring och det är genom allt det du lyckas med i livet som helandet kommer ske.

Tusen kramar på din väg mot en ny, ljusare, vår.

46 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page