top of page
  • Skribentens bildTor

Hur ska jag hjälpa min partner?

Fråga Tor och Hanna: Är en man gift med två barn. Min fru har dålig självkänsla, tycker ej att hon ej duger och klarar av olika saker. Är därför oftast dagligen på dåligt humör. Vilket går ut över barnen och mig. Har försökt att stötta henne i alla år, men utan större framgång. Ser livet mycket negativt. Vill därför väldigt sällan umgås med andra. Känner mig därför också ganska isolerad. Funderar på att bryta upp, men vill helst inte för barnen. Undrar om hon ändrar sig? Eller det ej blir någon förändring, vilket jag egentligen inte tror på längre. Klarar ej av att ha det så här längre. Vad skall jag göra? "Nalle Puh"

Svar: Illa att du inte kunde ge mig hennes födelsetid. Månens position brukar kunna förklara en hel del just vad gäller hur människor känner, men hon kan ha den antingen i Jungfrun eller i Vågen.

Det är svårt för mig att säga särskilt mycket här eftersom jag inte kan spå henne utan att hon själv ber mig. Mina tarotkort hälsar dock att det viktigaste här är barnen. Och du har helt rätt, de skulle fara illa av att ni separerade. Alltså måste en annan lösning eftersökas. Taroten säger dock att det inte är mycket du kan göra. Den äkta maken bör inte agera terapeut, och bara stöd hjälper inte här, din fru mår för dåligt för det. Hon behöver skolad, klinisk hjälp. Hela tiden signalerar hon att hon mår dåligt, men ni - du och barnen - har helt enkelt inte resurserna att hjälpa henne. Det finns det istället andra som har. Bäst vore om du kunde få henne att söka vård, för det finns gott hopp om att det verkligen skulle innebära en skillnad. Jag vet att det kan vara svårt, många drar sig för att medge att de mår väldigt dåligt psykiskt och behöver hjälp, men tarotkorten är mycket tydliga: Här behövs en skolad insats, och den skulle verkligen kunna hjälpa


33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page