top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Hur kommer det gå för oss?

Fråga Tor och Hanna: Jag känner mig oerhört vankelmodig för tillfället och behöver lite stöd och råd. Jag tycker allt min man och jag gjort de senaste åren bara har gjort tillvaron jobbigare och jobbigare istället för som vi trott - bättre och bättre. Vi har varit gifta i 30 år och har det ganska bra tillsammans men jag tycker på något vis att vi alltid "ställer till det" för oss. Vi tar beslut om förändringar som vi tror ska bli till det bättre men istället blir det till det sämre. Vår dotter befinner sig också i en besvärlig situation. Hon är lik sin far - klipsk och händig - men precis som han är hon inte medveten om vilken talang hon är! Trots att hon snart är 30 år har hon inte haft något fast jobb. Hon har rest en del, gått olika skolor som inte leder till någon yrkesutbildning. Hon är fattig som en kyrkråtta och känner sig rotlös i tillvaron. Hon har också gått i olika terapier som hon tyckt varit bra. Hon bor i egen lägenhet och sköter sig jättebra och klarar sig på sina ynka pengar. Hon har haft otur med pojkvänner så hennes största problem är att hitta någon "för livet". Hur kommer det att gå för oss? Jobb, ekonomi? Det känns som hela vår framtid är i gungning. "Ninnie"Svar: Låt mig börja med att gratulera både dig och din man till ett långt äktenskap. Det syns på era horoskop att ni passar ihop - och det trots att ni är väldigt olika på många punkter. T ex när ni skall diskutera om saker, du är väldigt precis och praktisk medan han är mer vag, och kan låta driven men ofta utan att ha energi bakom orden. Och likadant är det när ni grälar - du är logisk och konkret, han är mer känslomässig och intuitiv, ni har inte lätt att komma överens och ni avskyr båda att ha fel, det gör det inte lättare.


Men det här spelar egentligen ingen roll för ni passar ihop och så är det bara. Din dotter skulle jag egentligen behöva en exakt födelsetid för för att kunna vara mer exakt. Hon har en hel del drömmar och visioner av ett mycket speciellt slag men jag kan inte se vad det blir av det utan att kunna rita upp hennes exakta horoskop. Men hon är en mycket speciell människa och det brukar vanligen vara på både gott och ont.

Nu över till korten. De säger att anledningen till att så mycket gått fel dels är otur och dels är högt ställda förväntningar. Ni pratar er fram till hur ni skall göra och det låter bra utan att riktigt vara det. Såhär blir det delvis därför att ni är tvillingsjälar men inte alltid trivs med samma saker bara därför. Och ibland är din man kanske inte helt ärlig, han viker undan för din logik istället för att försöka formulera vad han verkligen tycker. För dig är det väldigt viktigt att man gör saker ordentligt. Du avskyr slarv och passivitet. Din man är en handlingens man och starkt begåvad men har samtidigt lätt att tappa farten, särskilt när han gett sig in i något som han kanske inte helhjärtat tror på. Det finns en risk att du "pratar upp honom" men att den energi han får av det inte räcker in i mål helt enkelt.

Det ni inte kan göra nu, det är att vänta. Här krävs handling, åtgärder. En del saker kommer att gå av sig själva (Ödet har en vits med det här) men vissa beslut måste fattas och genomföras prompt. Inga drömmar nu, utan sätt ribban ganska lågt. Men ni vet ju båda vad ni inte trivs med. Börja med att bara göra något åt dessa saker, en efter en. Det räcker långt. Det finns både nytt arbete (ett utlärande sådant, tror jag) och vissa ekonomiska möjligheter inom räckhåll, men er ekonomi kommer att bli sämre innan den blir bättre. Jag skulle gärna ge er mer detaljerade, praktiska råd, men korten vill inte. De säger att det här är beslut som ni helt enkelt måste fatta själva

28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page