top of page

Hur kan jag hjälpa honom?


Hur ska jag hjälpa min man som verkar nere?

"A S"


Svar: Att ha en närstående som är olycklig eller deprimerad är mycket svårt och påfrestande. Man vill ju gärna tro att kärleken i sig ska kunna läka det mesta. Problemet är att kärlek hjälper väldigt bra om man är lite ledsen över något eller måste ta sig igenom en besvikelse, men kärlek botar en depression lika bra som det botar en influensa, Det är klart att omtanken spelar roll och får den sjuke att må lite bättre, men botar gör det inte. Därför är det ofta det klokaste man kan göra att uppmuntra den drabbade att söka vård, till exempel boka en tid hos en kurator. Det borde egentligen inte vara konstigare än att rekommendera en rörmokare om ett rör krånglar. Jag börjar med det här innan tarotkorten får säga sitt för jag vill betona att det inte är ditt ansvar hur din man mår.


Tarotkorten säger att det här i första hand är en fysisk process och återhämtningen tar tid. Jag vet inte om det är att din man har svårt att hantera något som hänt med hans kropp eller om det snarare är ett rent fysiskt problem, kanske stressrelaterat, men som det ser ut nu så har han oerhört lite energi. Du kan inte göra så mycket mer än låta det ta tid och möjligen hjälpa honom att acceptera läget. Om han inte varit hos en läkare redan är det nog ett bra första steg för hans del. (Att jag inte kan se detaljer här är för att det är hans framtid i första hand, inte din, och jag kan bara spå den som ber mig. Allt jag kan se om din man är det som direkt relaterar till hur du kan hjälpa honom.)

Det ser ut som om han hämtar sig, om än långsamt, förutsatt att han accepterar att saker har förändrats.


Korten säger också att du själv är mycket ledsen och att du inte riktigt har erkänt för dig själv hur dåligt du mår. Orsaken är nog hur han mår men det kan finnas mer, och det finns en risk att du bagatelliserar din egen hälsa för att du så gärna vill hjälpa din man. Gör en ordentlig översyn och ta hand om dig själv, ingen av er har någon glädje av att du går in i väggen.

23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page