top of page
  • Skribentens bildTor

Hur går mitt företag 2021

Hej Tor, Skriver till dig då det är du som svarat mig tidigare. Du har gett mig informationen att det ska gå bra med mitt företagande så det vet jag och tror på. Just nu befinner jag mig dock i en visstidsanställning sedan några månader tillbaka och nu i veckan kommer besked om en ev. förlängning av tjänsten - tror jag. Det har varit skönt med stadig inkomst men jag vill vidare mot företagandet. Så frågan är, vad blir beskedet från jobbet och ska jag tacka ja i så fall tills jag vet om det blir några nya uppdrag in på nästa år i företaget, just nu har jag inget där. Jag har talat med min chef så han vet att jag är öppen för både dem och mitt företagande. Jag känner mig kluven och vill inte stå utan inkomst nästa år. Min chef har också gett mig 4 st namn på personer internt som kanske kan vara mig behjälplig i företagandet, två av dem är kvinnor. Det lutar åt att jag kommer att kontakta en av dem, den som finns lokalt på mitt kontor och jobbar med samverkan, är det rätt? Och om jag nu ska gå mot företagandet, hur ska jag tänka för att nå företagskunder, försäljning via Instagram eller annat? Hur ser våren 2021 ut för mig gällande mitt företag?Hej och tack för ditt brev. Som det ser ut är det jättebra att du tar in någon i dina företagstankar. Det kommer ge dig nya idéer och dessutom ge dig tillgång till en annans både tankar och kontaktnät.

Korten säger att du är klok och gjort en bra bedömning i vem du ska ta kontakt med.

Just nu är tillväxten i de baskunder du behöver väldigt svag men behovet kommer öka undan för undan under 2021. Det är ett mycket bra år att etablera verksamheten under men det är mer arbete än inkomster under det första halvåret. Det blir undan för undan bättre och ju mer jobb du lägger ner desto snabbare går det.

Dock är det en mycket bra idé att ha en fast inkomst under den närmaste tiden och att fortsätta där du är ett tag till är en mycket bra idé (om du trivs med de villkor du blir erbjuden).

Marknadsföring till företag är knivigt och nätmarknadsföring fungerar bra när du är ett känt varumärke. Till dess är personliga utskick, samtal och möten till och med utvalda representanter för företagen du vill arbeta med det som skapar förtroende och intresse.

Arbetskrävande men nödvändigt.

37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page