top of page

Hur går min brors besök


Jag älskar min bror, jag vill börja med att påpeka det. Problemet är att när han kommer på besök, vilken han gör nu snart, så åker han aldrig hem. Han hittar på den ena anledningen efter den andra för att stanna en extra dag. Jag blir stressad för jag har ofta mycket att göra medan han däremot lever ett ganska obekymrat singelliv, och när han är här väntar han sig att jag ska ha tid att umgås med honom hela tiden, orka sitta uppe sent och prata och sådär. Jag som måste upp halv sex. Jag skulle vilja veta hur nästa besök går och kanske få ett tips på hur jag ska hantera detta. Ps säg inte att jag ska tala klarspråk, det har jag försökt och det går inte.

"L"


Svar: Att du älskar din bror betyder inte att han är bra för dig. Er relation haltar riktigt ordentligt och hur känner du egentligen? Han är självisk och tar för givet att du ska ställa upp på hans villkor, och att du då gör det är inte alls bra för din självkänsla.

Jag rekommenderar faktiskt att du grundligt analyserar varför du inte kan sätta en fungerande gräns här. Är du rädd för att han inte ska ha kontakt med dig mer om du kräver att han ska bete sig som folk? Förlåt om det låter hårt men det är ju faktiskt inga underligheter det handlar om. Man gör helt enkelt inte som din bror gör.

Antagligen är det något i er gemensamma bakgrund som har gjort att det har blivit såhär. Men var det är är så förändrar det inte att er relation är dålig nu. Du måste försöka skapa en fungerande vuxenrelation till honom, en relation baserad på de människor ni är nu och inte på det förgångna.


Jag ser inget som antyder att nästa besök inte går som de alltid går: Han stannar så länge han kan, ockuperar så mycket av din tid som möjligt och kostar dig massor av energi som du har svårt att hämta upp sedan, när han väl har åkt.


Det här är ingenting som du kan lösa snabbt och enkelt, med all sannolikhet är det en hel process att reda ut vad som egentligen pågår mellan er två och varför det ser ut som det gör. Men jag ska ge dig ett magiskt tips som kanske kan hjälpa lite: Sätt runan R (den kallas raihdo eller radr och ser helt enkelt ut som ett kantigt R) under sängen han sover i, helst i änden där han har huvudet. Den runan skapar reslust och brukar kunna förkorta långdragna besök. Om det finns en stol som han ofta sitter länge i, så kan du gott sätta R-runan där också.

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page