top of page
  • Skribentens bildTor

Hur får jag partnern att förstå min barnlängtan?

Hej. Jag har en sån längtan att få bli mamma. Men min partner vill inte ha barn på några år. Kommer han ändra sig eller kommer barnfrågan för evigt vara en jobbig grej att prata om för honom? Eftersom han ser att barn är sååå många år fram? Undrar även om vi kommer flytta till hus/ annan lägenhet snart och ser vårt förhållande ljus ut? Känns som jag ofta uttrycker min kärlek till honom i ord men att han inte kan besvara med ord själv. Jag vet att han tycker om mig jättemycket men känns inte som hans kärlek är lika stark.

Blomma

Svar: Din partner är inte rädd för ansvaret men är osäker på två saker. Dels sin egen roll som förälder och dels på om du kommer klara mammaarbetet. Hen tvivlar egentligen inte men tycker att du är väldigt ung för ansvaret.

På det vill hen inte ha konflikter och det gör att hen undviker samtal som ni måste ha och undviker att förklara skälen bakom varför hen tycker som hen tycker.

Ni har fyra bekymmer och det ovan är det första.

Det andra är att din partner är på väg att glida in i ”bekvämlighetszonen” där det är lättare att ha det som det är än att ändra på något. Din partners ”sen” kommer alltid vara sen om det inte följs av kriterier som ”när vi har ett hus” eller ”när vi tjänar så och så mycket” eller ”när du är si eller så gammal”. Och OM hen sätter den typen av kriterier så ska du veta att de kommer at ändras ju närmare ni kommer och det kommer inte bli lättare att få henom att ge med sig.

Det tredje är du själv för du behöver barn! Att få barn, att ha barn och att få vara mamma är en extremt central del i ditt liv och att behöva kämpa för din rätt at bli mamma kommer göra dig ledsen och arg och få dig att känna dig ensam. För varje år som går kommer längtan att bli större och viktigare för dig. Din partner måste förstå att det här inte bara är nån form av önskedröm utan en väldigt viktig del av ditt liv.

Det fjärde är att konflikterna och motsättningarna mellan er bara kommer öka över tiden och ju längre det pågår desto bittrare blir du och desto mer envis blir han. Så ju längre tid som går desto mindre blir chanserna att ni får den familj ni önskar för antingen tar ditt tålamod slut eller så blir du kvar i ett förhållande som inte uppfyller din innersta önskan.

Sanningen är att man aldrig är redo att bli förälder och att det är ett steg man måste ta på hopp, tro och önskan. Ha de samtal ni måste ha så fort som möjligt om ni inte kommer fram till varandra så ta hjälp av en familjerådgivare eller familjeterapeut för ni behöver gå till botten med detta snabbt om er lycka ska bestå.

Angående dina andra frågor så är de av mindre betydelse eftersom svaret på den här frågan avgör mycket av vad som händer i övrigt.

Avslutningsvis så ser tidslinjen ut såhär: Antingen väntar du barn innan nästa sommar är slut eller så kommer ert förhållande att ta slut. Din partner måste förstå att hen inte är den ende som har absoluta krav och behov i ert förhållande.

20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page