top of page
  • Skribentens bildTor

Hur bryter jag negativa känslor och tankar

Hur kan jag överkomma negativa tankar o känslor?

Monika


Nedbrytande känslor fixas mycket sällan med "positivt tänkande" däremot kan "positivt skapande" ge goda effekter

Svar: Negativa tankar har ofta djupa rötter vilka kan behöva att man tar hjälp av någon för att bena ut. Saker som hänt tidigare i livet leder ofta till beteendemönster och oro som i sig skapar och stärker spiraler av negativt tänkande.

Ofta vet man att man gör det och ofta vet man hur dåligt det är men det stoppar inte tankarna och känslorna i sig.

Som jag sa är det ofta en jättebra idé att ta hjälp av en kurator med utbildning i hur man guidar människor in i nya tankemönster men det finns en hel del du kan göra själv.

Inledningsvis ska vi ta fasta på att du är en Skytt och att du som Skytt är målorienterad, tävlingsinriktad och hela tiden jämför dina resultat mot både andras och dina egna tidigare framgångar.

På det har du starka Stenbocksinfluenser med Merkurius, Venus och Mars i Stenbocken och dessutom med Merkurius och Mars i ditt tionde hus (Venus är i det elfte). Det gör att du väger praktiska och mätbara förändringar och förbättringar väldigt tungt. När du fysiskt kan se resultaten av det du gjort mår du som bäst och då kan du bryta dina negativa tankar.

Allra bäst fungerar det när du lyckas i ditt arbete med akilleshälen att små motgångar i ditt jobb ofta känns tyngre och tar bort glädjen av stora succéer i den privata sfären (som att en hel helgs lyckade ommålning av altanen känns meningslös redan på måndag eftermiddag om du missade ett rätt rutinmässigt telefonmöte).

SÅ lättast för dig att bryta negativa tankar och mönster är att sätta dem i perspektiv genom att göra något praktiskt som ger konkreta resultat. Det löser inte problemen men det ger dig ny styrka att se allt i ett positivare ljus och därigenom lättare nya vägar framåt.

Så när du känner att du cirklar iväg – möblera om, tvätta ur köksskåpen, tvätta bilen eller rensa avloppen.

Ju enklare och snabbare grej desto bättre och se till att det är uppgifter som behöver göras, lätt skjuts på framtiden och som du vet att du klarar. Att lyckas med något sånt som kanske bara tar 15 minuter men som verkligen behöver göras ger en omedelbar känsla av värde och självförtroende som ”puffar” det negativa en bit bort.

Allra bäst effekt är det om det antingen har med ditt jobb att göra (så länge det märks – jobbet är en ren tävlingssituation så om du gör hela nästa månads pappersarbete men ingen märker det – låt bli – beröm, erkänsla och löneförhöjning är det som räknas där) eller om det är något du aldrig gjort förut. Ett riktigt bra knep är att hitta grejen som borde fixas (kan vara vad som helst från en läckande kran till nått annat som du inte gjort förr) se ett par youtube videos om hur man fixar det (minst två så att du ser att olika löser det på samma sätt – bara för att det finns en video innebär inte det att den som är på videon vet vad hen gör) och sedan fixa problemet. Kicken av att fixa något praktiskt själv som du inte visste att du kunde kommer bryta de negativa tankarna direkt och effekten kommer hålla i sig en stund, särskilt för dig som Skytt med tunga Stenbocksdrag.

Men som sagt rötterna till varför du har negativa tankar kommer du inte åt med ”quickfixes” utan med självrannsakan och gärna professionell guidning.

51 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page