top of page
  • Skribentens bildTor

Hur blir min roll?

Har en följdfråga kring min provanställning! Det är så att jag känner mig tveksam till den kompetens som företaget har då det endast är jag som har högskoleutbildning inom det området vi ska jobba med, avtal är heller inte riktigt klart och upplägget på arbetsuppgifter! Hur kommer min roll bli i detta?

A

Gör mer än du måste men med grace - du behöver visa vad du kan utan att det framstår som att andra är dåliga.

Svar: Du kan och bör se det på två sätt – det ena är att det är du som är kompetensen och att det innebär att du kommer kunna tillföra väldigt mycket. Det andra är att det finns en stor risk att det blir komplicerat med relationerna på jobbet eftersom du kommer att få svårt att få gehör för hur man ska göra eftersom de du jobbar med kommer känna att du som är ny ”kommer in och försöker bossa”.

Korten öppnar för båda och är väldigt tydliga med att det kommer kräva diplomati och försiktighet för att du ska landa bra.

Inledningsvis bör du försiktigt föreslå vad som bör finnas med i dina arbetsuppgifter och därigenom påvisa din kompetens samtidigt som du kan sätta dig i en position att göra ett bra jobb. Du bör också ta tillvara på alla kundkontakter eftersom det är via dem du har möjligheter att visa vad du går för och samtidigt göra reklam för dig själv vilket snabbt kan leda till nya, bättre erbjudanden från andra företag och kunder du möter via arbetet.

Det korten absolut säger tydligast är att du behöver ett uppbrott och en förändring. Att ta nya steg är nödvändigt från där du står nu och att två saker betyder mer än allt annat: Goda vitsord och nya kontakter.

Det kommer vara en slak lina ibland men det här är en väg du behöver gå för att komma vidare med ditt liv.

Så var ödmjuk och lite försiktig i kontakterna inom företaget och visa din kompetens och ditt engagemang i hur du utför ditt arbete. Satsa på att se dig själv mer som en chef än en medarbetare och föreslå förändringar och ny utveckling ödmjuk och visa att du accepterar det som bestäms vare sig det är som du vill eller inte.

Din framtid är inte på detta företag men det är definitivt ett viktigt steg på vägen dig.

27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page