• Tor Tolander

Hur blir framtiden med kärlek och jobb?

Fråga: Ja frågorna är många! Det är det vanliga: Kärlek, jobb, framtid. Jag har lite tråkigheter bakom mig: En trafikolycka och ett långt och jobbigt förhållande. Så nu undrar jag hur det kommer att urarta sig. Kommer jag att få utbilda mig eller kommer jag att fortsätta att jobba? Jag undrar varför jag har sådana starka känslor för ett kille jag träffat. Han är Oxe, vad var meningen med att träffa just honom? Vad har vi gemensamt? Varför träffar man folk och får en relation som ändå inte leder någonstans? Det måste ju vara någon mening med det också, eller? Vad ska till för att jag ska kunna släppa taget om detta? Vad har han för funderingar om mig? Just nu har jag mycket funderingar även på hur jag är som människa? Vad ska jag tänka på för att bli en bättre människa? Vilka är mina dåliga sidor/mina bra sidor? Är jag tvilling eller kräfta? Vad skulle jag lära mig på att krocka?

"ZACK"


Framtiden innehåller både kärlek och spännande utmaningar

Svar: Du är född på hornet mellan Tvillingen och Kräftan och det drag från båda tecknen. Tvillingens öppna sätt och snabba ryck och Kräftans känsliga själ och konstnärliga sinne men du är född i Tvillingen precis 3 timmar och 20 minuter innan Solen går in i Kräftans tecken.

Nu till vad som väntar framöver och där hittar vi både utbildning och arbete.

Bäst för dig vore om du utbildade dig under det kommande året eller åren, det ger dig en starkare position för framtiden men det är ingen livsnödvändighet. Krocken har ingen astral betydelse. Inte i ditt fall. Det mesta av det som händer runt oss är faktiskt bara våra egna liv. Visserligen hänger allt ihop och visserligen kan man förbättra eller försämra sina möjligheter med hjälp av olika metoder.

Ens handlingar får alltid konsekvenser och de konsekvenserna får nya konsekvenser och så vidare, men i ödets skarvar finns det en massa prutmån. Där är det egna initiativ, slump och talang som styr. Vad alla inblandade kan lära av din olycka varierar naturligtvis från de inblandades ståndpunkt men någon övernaturlig kunskap finns inte att hämta. Annat än möjligen att livet är ett underbart ting i sig som vi bör uppskatta varenda sekund vi har det i oss. Vad gäller att bli en bättre människa tänks det alldeles för mycket och görs alldeles för lite. Katolikerna säger att det finns synd i tanke, ord och handling och att synd i handling är det som väger tyngst. Det ligger en hel del i det. Jag gissar att du sett en del affirmationskort eller liknande som hävdar att du genom att koncentrera dig på vissa nyckelfraser blir en bättre människa. Det är lite av en omväg eftersom att tänka rätt men ändå göra fel gör dig inte till en bättre människa. Det som däremot fungerar är att välja en grundsyn på tillvaron och sedan, på ett avslappnat sätt, följa den. Vare sig du väljer en modern filosofi som miljömedvetenhet eller social rättvisa eller går till någon religion för att hitta ett rättesnöre är det alltid i dina handlingar som du visar bra eller dåligt.

Därmed inte sagt att man alltid måste göra rätt för att duga. Att gå på rätt väg är viktigare än att varje steg i sig går åt rätt håll. Välj vad som är bra för dig och gör det rätta när du kommer åt så blir du en bättre människa automatiskt. Om du däremot vill veta hur du ska lyckas bäst med karriären eller liknande (på sätt och vis mer själviska) saker så kan jag naturligtvis ge mer konkreta tips, men det var inte det du frågade efter.

Vad gäller killen som du dras till så finns det en del mellan er som bör tända viss attraktion. Särskilt ger han dig en tillfredsställelse känslomässigt och sexuellt och du uppskattar också hans framtidsplaner och drömmar samt hans känsligare sidor. Samtidigt finns det stora bekymmer då hans sävlighet gör dig vansinnig och han inte alls har samma emotionella eller sexuella tillfredsställelse i dig som du har i honom. Det kommer att bli ett svårt förhållande att pussla ihop på sikt. Att vi söker någon att leva med är väldigt naturligt och som den öppna och grundläggande optimistiska person som du är så tänker du hellre "Det kan vara han" när du träffar någon det alls fungerar med istället för "Det är nog inte han" Det gör naturligtvis att du får ett roligare och mer omväxlande liv men då går du också på en hel del minor. Djupare mening än så tror jag inte att vi hittar i just det här fallet med den här killen men det kommer definitivt vara värt tiden ni får.

19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla