top of page

Hur blir det med mitt jobb och med sambons son?


Din framtid är full av alternativ

Jag bor med min sambo sen ett par år tillbaka. Han fick en ”oplanerad” son precis innan vi träffades och som han inte vet hur han ska göra för han inte ville ha kontakt med sonen men mamman lyssnar inte och accepterar inte hans val. Detta tycker jag är jättejobbigt men ser verkligen en framtid tillsammans med min sambo! Jag studerar just nu på distans. Jag har tagit studieledigt 100% och jobbar för tillfället. Nu är jag osäker på hur framtiden kommer se ut för mig när det gäller jobb och om jag kommer arbeta inom det jag studerar till. Jag undrar även hur det kommer bli i framtiden med min sambos son och hur jag ska ställa mig till det.

"C C"


Svar: Vi börjar med jobb och studier. Det ser ut som om det jobb du studerar till inte riktigt motsvarar dina förväntningar. Det är synd, för du har väldigt mycket att ge just inom det yrket. Men det finns också andra saker du kan ägna dig åt och korten pekar på att du kommer att byta yrke ganska många gånger. Jag tror att det i och för sig passar dig dåligt att vara kvar på samma position för länge, trots att ditt stjärntecken är känt för att ogilla förändring. Men du trivs inte om du inte får känna att du verkligen gör en skillnad, och den känslan är svår att bevara om man gör om samma uppgifter år ut och år in. Omväxling gör det lättare.

Taroten säger att du är mycket ung och mycket stark, och att du antagligen kommer att arbeta med olika saker i omgångar och också studera och bredda din kompetens mellan varven. Men det är inget du måste planera i detalj nu. Lita på din egen förmåga att hitta en bra väg framåt, och stressa inte för mycket om något enstaka beslut visar sig ha varit fel.

Ingenting är riktigt bestämt än. Ibland är saker förutbestämda ner i minsta detalj, men med ditt framtida yrkesliv är det tvärtom. Alla dörrar är öppna och du har många val framför dig innan något är bestämt alls.


Även ditt horoskop pekar på att du (trots ditt stjärntecken) är en nyfiken person som gärna testar nya saker och ogärna fastnar i rutiner. Då passar det bra med ett arbete som är flexibelt och omväxlande, och som ger dig utrymme för utveckling. Sedan är du egentligen bättre på att lära dig saker genom att göra dem än genom att plugga, din inlärning fungerar bäst när den är praktisk och inte teoretisk.


Situationen med din sambos som är komplicerad. Hur det går med den kan jag inte säga, för det är inte riktigt din framtid och jag kan bara spå den som ställer frågan. Att det kommer att fortsätta att vara ett problem är antagligen oundvikligt. Mamman till barnet gör bara det mammor förväntas göra, hon försvarar sitt barn - det är inte roligt att växa upp och veta att ens pappa inte ville ha någon som helst kontakt. Det här beslutet som din sambo har fattat är ett som riskerar att skapa stora problem med tiden, även för din sambo själv. (Det här är ingen spådom utan livserfarenhet. Jag har sett det här dramat utspela sig många gånger och det går ofta riktigt illa, måste jag ärligt säga. Har man varit med och skapat ett barn så har man, och det är ett ansvar man inte kan trolla bort hur gärna man än vill.)


Hur du ska ställa dig är däremot en sak jag kan lägga tarotkorten för. Rådet från kortleken lyder: Det är inte ditt ansvar och det klokaste du kan göra är att så gott det går undvika att bli inblandad alls. Tar du ställning mot barnet så kommer det så småningom att kunna påverka dina egna barns inställning till dig på ett negativt sätt. Men du har ingen skyldighet att kliva in och försvara barnets eventuella rättigheter. Allt ansvar i det här beslutet vilar på pojkens föräldrar. Det bästa valet för dig personligen är att ha så litet med det här att göra som möjligt.

21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page