top of page
  • Skribentens bildTor

Hjälp ska aldrig kosta!

Spådde mej innan vi skulle komma i kris pga av min dotter men kommer detta kunna stoppas på tisdag vem som jag kontaktat kan vi lita på. Min sambo är inte pigg kommer jag förlora han i detta.


Att man förutspår dåliga saker händer tyvärr - men att ta mer betalt för att lösa det man sett är omoraliskt och oacceptabelt.

Svar:

Spådomar om kommande kriser bör tas på allvar men under inga omständigheter ska du betala någon som kommer med sådanan uttalanden pengar (utöver det en session redan kostat).

Om en människa kan se olyckor och vägrar hjälpa lösa dem utan betalning är det inte en god människa som är värd att lita på.

Se det såhär – du står på en isbelagd sjö när en man skriker att det finns svaga fläckar där du kan ramla igenom. Du frågar hur du tryggt kommer iland och han säger att han vill ha tusen kronor för att visa en säker väg …. Detta är inte en god samarit – detta är i bästa fall ett själviskt arxxe och i värsta fall en bedragare som vill ha pengar för att du ska gå över en helt ofarlig is.

Så tacka för förvarningen och förbered dig på hur du ska lösa krisen. Ha kontaktnummer till hälsocentralen, en jurists telefon nummer, en ekonomisk rådgivare som du lätt når (beroende på vilken typ av kris det är) och vänta och se vad som händer. Eller få råd av någon som faktiskt är intresserad av att hjälpa till.

Vad gäller både dotter och sambo – samhällets resurser är de som bäst hjälper just nu. Ha tilltro till samhället vi lever i och vänta tills du vet vad de säger. När det är gjort och om det då fortfarande inte ser bra ut –DÅ – är det läge för vägledning.

Jag och Hanna kommer dock skicka tankar, böner och kraft för din och de dinas skull och det kostar dig inget.

Att hjälpa ska – så längt det alls är möjligt – vara sin egen belöning.

52 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page