top of page
  • Skribentens bildTor

Hjälp jag förlorar min hörsel!

Har i stort sett förlorat min hörsel. Man försöker med olika behandlingsmetoder för att eventuellt få den att stiga igen. Jag skulle vara hjälpt att få veta hur det blir. Först då kan jag hitta ett förhållningssätt till min sjukdom. Kan Ni hjälpa mig att hitta en del av de svar jag behöver ...??

"Milla"


Astrologi kan hjälpa dig hitta orsaker och nya samband men det du behöver nu är en bra doktor som verkligen lyssnar och tar sig tid.

Svar: Att använda astrologi för att hitta orsaken till sjukdomstillstånd är svårt och framför allt kräver det en exakt födelsetid. Tio minuter hit eller dit kan göra väsentlig skillnad. Jag påpekar detta eftersom du uppgett din födelsetid till 07:30 och ofta när någon uppger en heltimma eller halvtimma så är tiden på ett ungefär.

Jag har hur som helst ritat upp ditt horoskop och gjort ett försök. Det finns egentligen bara två saker i just ditt horoskop som går att koppla direkt till hörseln men det behöver inte betyda att endera är svaret eftersom hörseln är en känslig historia som påverkas av hemskt många olika saker. Och eftersom läkarna inte har kunnat hjälpa dig kan det vara rimligt att misstänka att det är något ovanligt och komplicerat som du lider av. Hur som helst, du har Mars i Stenbocken och det kan vara hörselrelaterat. Svåra aspekter skulle kunna peka på problem. Några sådana har du dock inte. Återstår att stress och vrede kan återverka på din hörsel, om det är Mars som spökar (i så fall bör det också märkas på andra ställen i kroppen, som käkar, tänder och knän). Men vid det här laget borde du väl ha märkt om stress och yttre press gjorde tillståndet värre.

Du har också Saturnus, som styr hörseln, i Skytten där Saturnus är svag. Till yttermera visso i en svag men växande (och alltså positiv) konjunktion med Månen (som är i tecknet innan, Skorpionen). Utan några värre aspekter har jag lite svårt att se att Saturnus, svag eller ej, skulle ge dig så stora problem. Dessutom skulle jag nog ha trott mer på melankoli och vantrivsel än på hörselproblem, i det läget, med tanke på var Saturnus befinner sig.

Jag hittar alltså ingen särskilt bra orsak i ditt horoskop. När man blir sjuk är det inte sällan därför att man har ett behov som inte tillfredsställts, men det enda jag kan se som jag alls kan koppla till din hörsel är om du har (eller har haft) stora ambitioner som du inte lyckats förverkliga (Mars, igen). I så fall kan det vara svårt att hitta den direkta, fysiska orsaken, då rötterna sitter i det stora tryck du lever under. Men detta förutsätter att du upplever att du gör det. I så fall kan det löna sig att försöka med ett utökande av den inre harmonin - via meditation och mjuk motion, och "rätt" mat (i ditt fall skulle det vara att undvika mejerivaror, vitt mjöl, oljig mat och alltför många sötsaker, och istället äta naturligt söta ting som t ex frukt. Bra är också rödbetor, andra betor, kålrötter, potatis och rovor. Och hirs). Samtidigt är det klokt att gå igenom vardagslivet för att se vad man kan ändra på för att göra livet lättare. Vi lever, många av oss, under alldeles för stor press. Ofta i onödan.

Men det är inte alls säkert att detta hjälper din hörsel. Jag fruktar att det kan finnas en fysisk orsak som jag helt enkelt inte hittar. Mina tarotkort säger att du bör vara noga med att tala med åtminstone två olika läkare (som inte känner varandra) innan du låter dem inleda någon behandling som kan få drastiska följder. På det sättet blir du tryggare, både inombords och rent tekniskt. De finns där för att hjälpa dig, och du befinner dig i en väldigt utsatt situation där du måste orka (och våga) ställa krav. Korten beklagar också de svårigheter du möter och råder dig att komma ihåg att det finns lärdomar att hämta även i de tristaste saker. Det är inte mycket till tröst kanske, men det är sant.

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page