top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Hjälp jag drömmer att min pojkvän har sex med en annan

Inatt hade jag en konstig dröm som jag hoppas få hjälp med att tyda. Jag befann mig på en tågstation och skulle upp och hälsa på min pojkvän som bor långt ifrån mig. På stationen träffade jag en tjej som jag pratade med och det slutade med att hon följde med upp till min pojkvän. Sen låg vi plötsligt i hans säng, alla tre och det var natt och i drömmen vaknade jag och såg att tjejen och min pojkvän älskade med varandra. Jag vaknade med ett ryck och var alldeles kallsvettig och kände mig lite ledsen. Varför tror du jag drömde detta? Vad jag vet har min pojkvän aldrig varit otrogen mot mig men jag vet att han har varit det en gång mot en tidigare flickvän.Snälla, hjälp mig!

"SOL"


drömmen handlar om osäkerhet - inte otrohet

Svar: Det du har haft är en väldigt utpräglad symboldröm. Den har många bottnar och flera olika tolkningar som alla pekar åt samma håll. Du är inte osäker på om din pojkvän är otrogen men du är osäker på om ert förhållande verkligen är på väg dit du vill. Tjejen på stationen är på sätt och vis en bild av hur du upplever din pojkväns idealpartner.


Att du och tjejen kom väl överens gör också att det finns goda förutsättningar för ditt och pojkvännens förhållande. Du är väldigt nära den idealbilden utan att behöva förställa dig. Problemen ligger i drömmens andra halva. Han utnyttjar det du tar in i hemmet.


Att vara tre i sängen är inte egentligen en sexuell grej, inte i det här fallet. Det är en symbol för delade åtaganden och delat ansvar. Det kan vara allt ifrån ett djur till ett barn som delar sängen med er. I ert fall en tjej. Det betyder att det du ser framför dig i ert förhållande just nu inte är ett liv tillsammans med barn, villa och ansvar utan bara ett förhållande mellan två jämlikar. Att ni eventuellt flyttar ihop bara för att ni gillar varandra. På sätt och vis kan man säga att du tog med dig din bild av vad du skulle ta med in i ett sådant förhållande (dig själv som du är och skulle vara om ni bodde ihop) och la henne i er säng för att se hur han skulle ta det. Det fanns mycket han skulle kunna göra, alltifrån att ni hade legat och pratat alla tre till att de hade haft sex medan du, utan svartsjuka, hade tittat på eller att du och han hade haft sex utan att tjejen hade tagit illa vid sig.


Alla de tre alternativen hade varit positiva. Hade ni pratat skulle du fått ett vänskapligt och jämlikt "kompisförhållande" om ni flyttade ihop nu. Hade han haft sex med dig skulle det blivit ett väldigt innerligt förhållande medan om han hade haft sex med henne mer skulle varit att ni delade på hem och kärlek men hade olika liv utanför det.


I din dröm hade han sex med henne bakom din rygg medan du sov. Det betyder inte att han inte älskar dig, tvärtom, men det betyder också att han, ur din synvinkel, inte är redo för att dela bostad med dig, inte just nu. Han har andra, egna, motiv med ert förhållande och han vill inte dela med sig av de motiven med dig. Med tiden kan det här naturligtvis ändras, men just nu är det nog bäst att låta det fortsätta som det är.

426 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page