top of page
  • Skribentens bildTor

Hittar jag kärleken?

Jag är en tjej som för ett tag sedan blev lämnad av min kille. Vårt förhållande var bra men vår stora stöttesten var barn. Han hade barn sedan tidigare med ensam vårdnad. Jag har inga barn och vill gärna skaffa ett. I början sade han att han kanske kunde tänka sig att skaffa ett till men ju längre tiden gick desto mer förstod jag att det var uteslutet. Tyvärr blev detta till ett stort problem som utmynnade i (som han sa) att hans känslor för mig slocknade! Jag har varit otröstlig då jag verkligen älskade honom, saken är nu den att vi inte hörts av på ett par månader, han vill visst inte ha någon kontakt, och det känns ännu värre! Har man inte betytt något? Jag tänker fortfarande mycket på honom men är ledsen för att han bara kunde stänga dörren och helt stänga mig ute. Nu är det så att jag träffat en annan man för ett par månader sedan. Han är en underbar människa och jag tycker väldigt mycket om honom. Tyvärr finns det saker som jag har lite svårt för men i det stora hela har vi det rätt så bra. Men tyvärr finns den förre fortfarande i mina tankar och jag undrar om jag kommer att kunna ge denna nya man en chans? Jag tror att vi skulle kunna passa väldigt bra ihop, han har också han barn sedan tidigare men kan tänka sig att skaffa fler (med rätt kvinna). Han bor ett par mil ifrån mig så det är oftast han som får komma till mig och ibland blir det lite omständigt. Jag känner mig förvirrad och vill höra vad korten och stjärnorna säger om mig, kommer jag att få barn och bli lycklig i ett bra äktenskap? Jag har haft det tufft med förhållande och har svårt att lita på att jag kanske är älskad. "Lillan"Svar: Att du har haft det svårt med relationer misstänker jag starkt har sina rötter inte bara i dina egna, vuxna relationer utan i din barndom, kanske i en oförsonlig konflikt mellan dina föräldrar. Detta är något som bör släppa lite de närmaste åren, varvid du får lite större spelrum. Det är också möjligt att terapi eller någon form av egen satsning på dig själv skulle kunna förbättra ditt självförtroende och hjälpa dig att läka såren.

Det tycks som om du är väldigt klar över vad du vill ha: Familj, barn, lycka i hemmet. Kärlek tar sig här formen av trygghet och bestående samhörighet. Det är bra. Samtidigt leder det till att du automatiskt dras till det Soltecken som skänker dig störst trygghet (Kräftan). Det är just hos den starka men känslomässiga Kräftan som din Måne i Stenbocken vill rota sig. Kräftan är dessutom det tecken som starkast utstrålar just "lyckligt bo". Problemet är inte heller att du inte passar med Kräftor, för det gör du. Problemet är att du fastnar utan att särskilt mycket annat stämmer. Du och ditt ex hade väldigt lite gemensamt utöver känslan av trygghet och en del gemensam energi som gjorde ert liv tillsammans ganska dynamiskt. Men ni bör inte ha delat intressen, syn på kärlek (han vill hellre slippa åtaganden; du vill ha dem), sätt att lösa konflikter ... att det höll ett bra tag mellan er torde ha berott mer eller mindre helt på ett gemensamt sökande efter trygghet. Mycket mer fanns där inte. Detta är också skälet till att du har svårt att glömma honom, och han dig (det är därför han inte vill ha kontakt). Mellan dig och den nye mannen ser det likartat ut men det finns vissa förbättringar. Ni har inte riktigt samma humor och samma intressen men ni är närmare varandra i synen på kärlek och familj. Ni har också tydligare roller, väldigt manligt/kvinnligt - något som på gott och ont skapar spänningar. Era konfliktlösningar är olika, men krockar betydligt mindre än de gjorde i ditt förra förhållande.

Jag kan inte säga att han är "rätt" eller "fel" men du har bättre chanser till lycka med honom än med ditt ex, i alla fall (försök glömma honom är mitt råd i det fallet). Du måste ju själv väga för- och nackdelar. Han är t ex inget vidare stöd om du vill utvecklas, men det kanske han inte måste vara heller? Satsa inte på honom för att du hemskt gärna vill ha någon; satsa på honom om du kommer fram till att han duger. Viktigt om ni skall bli riktigt lyckliga är att ni delar värderingar, politiska åsikter, ideal - i alla fall på de punkter som är viktiga för dig.

Du har ett självutplånande drag som har sina rötter djupt, djupt nere i dig. Låt inte det draget bli det som saboterar ditt kärleksliv livet igenom.

Du förtjänar kärlek, just som du är. Du behöver inte ändra dig, inte vara någon annan. Din livskamrat, som jag är övertygad om att du finner om du inte gjort det redan, håller med om detta och känner inget behov av att kontrollera dig - det är det du känner igen honom på.

21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page