top of page
  • Skribentens bildTor

Hittar jag drömjobbet?

Har länge funderat på att skriva till Er, men har inte riktigt vågat eftersom jag egentligen inte vill veta något om framtiden - den kommer ju tids nog. Nu har jag tröttnat på den situation som jag befinner mig i och behöver hjälp ifrån Er. Jag är arbetslös och har varit det ganska länge. Jag känner mer och mer att jag har en press på mig att hitta ett arbete snart, både från vänner, släkt och mig själv. Givetvis mår jag heller inget vidare av att bara gå hemma, att känna mig värdelös.

Till saken hör att jag även är lite kräsen, så det är ju inte alla jobb som passar mig och det stör mig, eftersom jag vet att det är det största problemet. Jag har en utbildning men gillar inte det fältet.

De jobb jag har arbetat lite med behöver jag fortsatta studier i för att kunna få en fast anställning. Idag vet jag inte om jag vill lägga 3 eller fler års studier på att läsa vidare till de yrkena. Jag är fruktansvärt osäker på vad jag vill syssla med i framtiden / vad jag ska utbilda mig till och det gör ju inte saken bättre. Dessutom är jag väldigt orolig för att jag inte ska trivas på en arbetsplats, för det berör hela min vardag. Mår jag inte bra på jobbet mår jag heller inte bra hemma.

Den sista tiden jobbade jag på ett kontor där det både var pappersarbete och kundmottagning och det passade mig bra. Det var den blandningen av arbete som tilltalade mig. Men hur ska jag gå vidare? Vad ska det bli av mig? Frågorna är många och jag känner att tiden rinner i väg med mig. Snart vill jag börja planera för resor, barn, familj och hus, men utan jobb känns det så avlägset. Många säger att jobb inte ska hindra en från allt detta, men för mig är det viktigt.

Kommer jag att få ett jobb, trivs jag med det?

Jag vet att jag är duktig på en arbetsplats, har goda referenser mm, men jag kommer ingen vart? Om ni bara visste hur många jobb jag har sökt men inte ens kommit till en intervju.

Ska även tillägga att jag bor i en ort där arbetslösheten är hög, så jag är medveten om att framtiden kanske inte är så ljus, men vill trots det inte flytta på mig för jag stormtrivs här.

Hoppas på svar...

Tack för en otroligt bra sida.

"Ninni"

Ett omsorgsjobb passar bra eller kanske medicinsk forskning

Svar: Det är lätt att se varför du har svårt att hitta något som du trivs med. Du bär på en rädsla att sugas upp av andra och framför allt deras behov. Det är något som du ser i dina föräldrar som du verkligen inte vill ska finnas hos dig också. Därför strävar du efter ett jobb där du på ett återhållet sätt har kontrollen. Som att arbeta med barn eller ett mot mätbara resultat och helst utan allt för många arbetskamrater som trampar dig på fötterna.

Till det ska läggas att du är rädd för sjukdomar och för att bli sjuk. Det är troligen inget som du erkänner ens för dig själv men framför allt cancer och andra tärande sjukdomar gör dig mycket illa berörd. Det tråkiga i sambandet är att du inte behöver bära den rädslan vilken dessutom gör att du undviker vårdyrken som skulle passa dig jättebra.

Där är det andras praktiska behov som är i centrum – inte deras känslomässiga i första hand – och det gör att du inte skulle bli uppslukad som du fruktar.

Vill du trots det inte välja den vägen skulle ett jobb med människor ge dig både stabilitet och öppna nya dörrar till det liv du längtar efter.

Allra bäst kommer du att trivas om du kan se direkta resultat av det du gör, att du får känna en omedelbar respons på din insats. Sjukgymnast, arbetsterapeut eller personlig assistent är jobb du skulle bli en stjärna på, samma sak med jobb inom industrin, gärna då på affärsutvecklingssidan eller jobb inom HR.

Livet är inte alltid rättvist. Visst finns det vissa jobbchanser på din hembygd men de flesta riktigt bra möjligheterna kräver nästan en flytt och definitivt en kompletterande utbildning om du vill ha det där drömjobbet du egentligen letar efter.

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page