top of page

Har någon lagt "det svarta ögat" på vårt fritidshus?

Jag och min sambo har köpt en lägenhet/fritidshus vid attraktiv skidort. Tanken är att vi ska hyra ut när vi inte är där. Vi är sjukt glada över denna lägenhet. Dock så är det en massa små incidenter som händer med lägenheten. Som mindre brand, kraftiga förseningar med leverans, saker går sönder. Vi börjar tro att det finns någon som har ett svart öga på oss, troligen av avundsjuka. Kan det vara så? Hur bryter man det i så fall?

M


Photo by Michal Průcha on Unsplash
Det är troligen inte en förbannelse men en reningsritual kan inte skada

Svar: Inledningsvis tack för frågan. Det här är ett jättespännande ämne som jag just nu skriver en artikel om inspirerad av din fråga. Där kommer du hitta allt om vad som kan orsaka den här typen av händelser och mer i detalj vad man kan göra åt det. Lyckligtvis kommer du inte behöva gå så långt för att fixa problemet du har.


För det är troligen inte en förbannelse som drabbat er. Det är nämligen oerhört svårt att lägga en förbannelse eller ens en enklare otursönskan på en plats som inte är någons permanenta uppehållsadress. Eller rättare sagt: Det är lätt att lägga något som följer en människa men ska du permanent lägga något på en plats krävs det att du rent fysiskt skriver, ristar in eller lämnar ett fokusföremål på platsen och även då är det problematiskt eftersom de flesta platser vill bestå så det finns ett inbyggt motstånd i själva huset mot att ”råka illa ut”.

Men det skadar inte att vara försiktig så det enklaste att göra är att ”rena” lägenheten. Det är enkelt, ofarligt och dessutom inte dumt i ert läge eftersom det också rensar ut den oro och de negativa känslor som skapats hos er av alla motgångar ni mött.

Det man gjorde förr i tiden var att kasta en näve svarta bönor (torkade) i trossbotten innan man la på golvet för att rena grunden från andar och annat. Sedan fick de ligga där så att de kunde suga åt sig och driva undan yttre påverkan.

När/om något sedan trots det störde rökte man ofta huset med Salvia vilket anses driva bort ondska och förstöraförbannelser och liknande.

Ni kan ju inte gärna (och bör verkligen inte) riva upp golven men det ni lätt kan göra är att köpa torkade svarta bönor och med början i rummet längst från ytterdörren slänga ut en handfull på golvet. Gå sedan från rum till rum och gör samma sak tills ni är i hallen vid ytterdörren, öppna ytterdörren och släng en handfull bönor även i hallen. Sen kan ni stänga ytterdörren igen (den behöver inte stå öppen). Låt sedan bönorna ligga utspridda över natt innan ni soppar upp dem – klart huset är renat och det kommer hålla sig i minst ett halvår.

Med salvia gör man på samma sätt. Man köper buntad salvia (googla ”Salvia” det är det första som kommer upp). Ställer sig i rummet längst från ytter dörren. Tänder salviabunten (se till att ha en vattenhink och en brandsläckare – säkerheten först) blåser ut lågorna (om det blir några) och låter röken spridas i rummet. Gå sedan från rum till rum på samma sätt som med bönorna tills du är i hallen. Släck salviabunten. Vänta någon minut och vädra sedan.

När det gäller hur mycket rök – tänk deospray, inte Lutzen – det behöver inte bli rökigt eftersom det är doften som räknas.

När det gäller hur man går från rum till rum så gäller samma princip som när man målar golvet – du vill börja längst in och sluta vid dörren utan att behöva gå där du redan målat. Tanken är att eftersom onda inflytanden skyr både bönor och doft av salvia kommer dessa drivas framför det område som du renat tills de lämnar lägenheten via ytterdörren. Gör man det i en annan ordning kan man tvinga ”fast” någon oönskad energi i ett hörn och det är mindre lyckat.

30 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page