top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Har min nära döden upplevelse gett mig förmågor?

Fråga Tor och Hanna: När jag var liten blev jag sparkad i ansiktet av en häst. Jag hade vad som kallas en nära-döden-upplevelse. Jag såg inte den där tunneln som man hört att andra har upplevt utan jag flöt omkring i ett mörker som var så mjukt vänligt och det fanns inga bekymmer. Allt var så fridfullt. Det kändes som att jag befann mig där i en evighet innan jag sögs neråt och landade på marken. Har inget minne av något annat än när jag vaknade upp i bilen på väg till sjukhus. Efter den här händelsen har jag upplevt många saker som är svåra att förklara. Någon enstaka gång har en röst talat om för mig vissa saker. Rösten säger bara en mening och sen är den borta. Ibland har jag sett skepnader. Ibland har jag sett annat konstigt. Jag har blivit intresserad av allt som har med det oförklarliga att göra så jag har lärt mig att spå i kort och spå med pendel. Är intresserad av att lära mig fler saker att ägna mig åt. Det här gör att jag känner att jag inte riktigt passar in i min familj (syskon m.m.). Min man accepterar väl att jag håller på med sånt "hokus pokus" men ändå inte. Dem förstår helt enkelt inte. Har jag tappat förståndet eller är jag "synsk"? Hade jag en nära döden upplevelse? Inbillar jag mig det jag sett och hört?

"Inbillningssjuk?"


Photo by Artem Maltsev on Unsplash
Vare sig du fortsätter med kort eller vill pröva på annat finns det tips här hos oss på Tor och Hanna

Svar: Du hade en upplevelse som hade en stor betydelse för dig. Om den sedan bestod i att du var nära döden eller om det var din kropps reaktion på smärtan, hjärnskakningen och chocken spelar mindre roll. Det som spelar roll är att den upplevelse du hade medan du svävade mellan uppvaknande och nedsläckning definitivt var verklig. På samma sätt som de upplevelser du beskriver har hänt efter det också med all sannolikhet är sånt som verkligen händer.

Du har definitivt en förmåga och det lönar sig alltid att utveckla sådant man trivs med att göra. Däremot finns det inga krav på att du ”måste” göra något av dina gåvor. Att man har en förmåga gör det möjligt att utveckla den och i och med det kan man också använda den till eget eller andras nöje och nytta.

Det är ofta så med specialförmågor och intressen att ens omgivning inte alltid förstår varför man håller på med det och det finns också den möjligheten, när det kommer till att spå och förutsäga saker, att de man har runt sig i hemlighet är ganska rädda för det man gör.

Så om du väljer att utveckla det du gör och kan se till att ha en ärlig och öppen diskussion med de du har närmast dig så att de får chansen att respektera dina val på samma sätt som du får möjligheten att anpassa dig lite efter vad de är bekväma med.

Att de helt ska få dig att sluta göra något du vill är naturligtvis uteslutet men det är till allas nytta att ni hittar en balans som ni alla är tillfreds med.

Ett avslutande råd – bara för att man hör och ser saker som de flesta inte gör betyder inte det att man måste göra som de säger! Det är därför man alltid ska tolka och sätta det man upplever i perspektiv.

Att följa ett råd man känner är moraliskt eller lagligt fel är lika dåligt oavsett om man får rådet från en nära vän, en främling eller en andevarelse för vi är alla i slutänden alltid ansvariga för det vi väljer att göra.

Lycka till med din magiska resa.

23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page