top of page

Har jag valt fel jobb?


Jag har alltid drömt om att bli sjuksköterska men valde bort det för att alla säger att vårdyrken är otacksamma med låg lön och hopplösa arbetstider. Nu har jag en helt annan typ av jobb med bra rutiner och lönen är okej, men jag känner att jag kanske valde fel ändå. Jag brinner inte alls för det jag gör nu, det är bara ett sätt att få pengar. Jag tror inte att mina föräldrar och absolut inte min kille kommer att förstå om jag bara släpper det jag gör nu och börjar plugga igen, men jag orkar inte ens tänka på att jag ska gå till det här jobbet jag har nu i år efter år efter år.

"P W"


Svar: Arbetet är en mycket stor del av vårt liv. Du trivs inte där du är nu och det verkar inte heller som om det finns en utveckling därifrån som du skulle trivas bättre med. Du behöver en förändring. Men korten säger att du behöver ha en detaljerad plan innan du ens tar upp dina drömmar med omgivningen, annars kommer andras råd (och kritik) att få dig att tappa lusten. Sen ser det lite problematiskt ut med studier den närmaste tiden, jag tror att du skulle få svårt att orka med heltidsstudier och att det nog skulle vara klokare att satsa på ett lägre tempo. Se över dina alternativ noga och välj väg först, innan du gör något annat.

9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page