top of page
  • Skribentens bildTor

Har jag jobb i höst?

Jag är en 21-årig Vågtjej som skulle behöva er hjälp eftersom jag mår så dåligt just nu. Jag har just nu en praktikplats, men den går ut om bara några veckor. Efter detta har jag ingen som helst aning om vad jag ska göra. Har sökt lite jobb, men har ännu inte fått några besked. Den här ovissheten är jättejobbig, att man inte vet vad som händer redan om några veckor. Det är oerhört påfrestande och jag har tappat lusten till det mesta. Och längre fram i höst kan jag inte heller påstå att jag vet vad jag vill. Borde flytta och börja studera, men har precis träffat en underbar kille på hemorten och då vill man ju inte flytta! Självklart är det fel att styra sina val p.g.a en kille, men man måste ju följa sitt hjärta också. Snälla kan ni hjälpa mig och tala om vad jag ska göra och vad som kommer att hända med mig? Får jag ett jobb? Kommer jag att trivas? "Tacksam för svar"Svar: Mina kort säger: Du behöver inte hysa oro över den närmaste tiden för den löser sig tack vare hjälp från en person med makt och inflytande. Det är hjälp utan framtid även om det ger god betalning. På längre sikt har du just nu ingen makt över din situation och ett uppbrott syns nödvändigt. Det viktigaste för dig just nu är att skaffa dig alternativ för framtiden. Sök utbildningar för hösten, sök arbeten också. Du kommer att få hjälp genom sensommaren men tänk framåt redan nu. När hösten kommer kan du välja om du ska börja på den utbildning du valt eller om det finna andra alternativ som tilltalar dig mer. Just nu finns det många öppna vägar och det är dina val som styr, till hösten kommer det ett uppbrott. Ju mer redo du är för det desto större chans att du kan utnyttja det till din fördel.

26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page