top of page
  • Skribentens bildTor

Höstkärlek

Kommer jag att hitta kärleken igen ,kommer jag att bo kvar där jag nu bor. hur kommer min ekonomi att bli?

”Undrande"


Kärleken väntar men den kräver att du aktivt söker den

Svar: Det är förändringar på vägsom påverkar boende, ekonomi och kärlek. Vad som kommer i vilken ordning är lite mer osäkert men den här hösten bir spännande.

Förändringar kräver ett aktivt val och ska det alls bli möjligt i tid för att du ska hinna njuta av allt det du vill få ut av livet behöver du ta en rejäl funderare på hur du ska göra med ditt förhållande.

Lyckligtvis kommer du få lite hjälp på vägen för under hösten kommer omständigheter som delvis ligger utanför din kontroll att göra en flytt nästan nödvändig (korten pratar inte om hälsa så det handlar troligen om något som har med fastigheten eller ekonomi att göra).

I samband med det är valet om du ska stanna eller gå lättare att genomföra, särskilt om du har tittat efter andra möjligheter och hur ett eget boende skulle fungera.Eftersom ni är sambor är regelverket för hur ni kan flytta ifrån varandra enklare både vad gäller bodelning och ekonomi och här finns det hjälp att få från din kommun vad gäller bostadsbidrag mm, din pensionärsorganisation vad gäller bodelningsregler och ekonomi och från många forum på nätet. Har du frågor om juridik rekommenderar jag den utsökta linjen Lawline som är gratis och helt på svenska. Du hittar den här https://lawline.se/.

Ju mer förberedd du är desto lättare går det om du bestämmer dig för att gå vidare själv.

Särskilt ekonomin påverkas mer positivt ju tidigare du börjar.


Bästa tillfället att flytta är september/oktober men låter du bara tiden rulla på utan att ta tag i det aktivt sker det sannolikare i början av 2021. (och då med sämre ekonomi som effekt)

September/oktober är också en bra tid att hitta kärleken och korten (Craft i första hand) säger att ändringar i praktiska omständigheter leder till nya möten. Min tolkning av det är att om du tittar över dina möjligheter nu och ser en flytt som en början, inte ett slut kan du välja att flytta till en miljö med större social samvaro och flera möten med spännande människor (som då troligen bor i närheten) kommer kärleken nästan av sig själv.

Lycka till med livet – det kommer kunna bli en riktigt spännande höst. 

37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page