top of page
  • Skribentens bildTor

Håller vi ut?

Hur ser min framtid ut med min sambo, håller vi ut tillsammans?

Ullis


Vägen vidare kräver att ni talar samma språk och vill likartade saker

Svar: Är det hålla ut du egentligen vill? Att vara kvar där ni står nu är inte omöjligt eller faktiskt ens svårt – men är det vad du egentligen vill ha?

Det du hoppas på att er relation ska bli (igen) och utvecklas till i framtiden bygger på förhoppningar som du inte till fullo delar med din sambo (även om hen nog gärna säger det) Han är nöjdare med det ni har och den utveckling han söker tror han antingen är omöjlig eller också ”för dyr” – att det är för stora uppoffringar med för liten chans till ”utdelning”.

Det finns dock stort hopp för er relation men då krävs det att du (ni) gör något aktivt innan ni tvingas agera för att det helt enkelt inte fungerar. Att bara hoppas på en förändring eller att jobba för den halvhjärtat (inte du – det är inte dig jag pratar om här) kommer leda till ruin. Att däremot aktivt göra något nu är att kämpa i en uppförsbacke men det är en väg som är värd att gå.

Det första steget är att ni båda får lite distans till relationen (särskilt du skulle behöva lite semester från ”vardagen”) så att ni tydligare kan se vad det är ni älskar och saknar med varandra och er relation. Sätter ni er i familjeterapi eller försöker hitta gemensamma mål utan distans först finns det en stor risk att ni återigen målar upp en annan bild av vad ni vill och tror är möjligt än ni verkligen inners inne känner och söker. Gör ni det kommer relationen i bästa fall sitta fast där den är nu.

Så ja det finns en fin framtid för er MEN den handlar inte om att hålla ut utan om att hitta en väg vidare tillsammans. Den vägen mår bäst av att du får några veckor utan relationsvardag att hitta vad du egentligen söker och vill ha. Och om er relation inte tål det – är det verkligen det livet du vill ha???

30 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page