top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Håller äktenskapet?

Fråga Tor och Hanna: Jag undrar om mitt äktenskap kommer och hålla, och om vi löser våran kris vi har nu. Tacksam för svar.

”Beppa”


Ska ni lyckas behöver ni växa - er framtid måste bli större än spegelbilden av ert förflutna

Svar: Relationskriser runt högtider är extra svårt eftersom det helt plötsligt handlar om helt andra saker än vad som egentligen är krisens kärna och ursprung.

Det är olyckligt eftersom ditt horoskop säger att roten till det som händer nu egentligen stammar ur saker som hände i slutet på sommaren och början på hösten.

Ska relationen ha en möjlighet att läka krävs det att ni inte fattar definitiva beslut förrän mot slutet av mars 2020. Det kan till och med löna sig att ni spenderar lite tid ifrån varandra i mellantiden så att ni var på sin kant får utrymme att landa och utvärdera vad som är viktigt och vad er relation egentligen är värd för er var och en. För ska ni kunna läka krävs det att ni inte bara ser er relation som en gemensamhet utan också som något ni var och en för sig blir starkare och bättre av.

Kort sagt om ni bara försöker jobba er igenom detta kommer fokus att hamna på vardagen och den praktiska nyttan av er relation medan om ni tar lite utrymme från varandra kommer ägna mer tid åt att känna vad den andre betyder för er och fokus kommer då hamna mer på kärlek, respekt och alla de saker som gör att en relation växer och inte bara överlever.

Så ja ni kan bygga ihop er relation och få den att bli bättre men då behöver ni tre saker.

För det första – undvik att gör något alls tills efter 3:e januari.

För det andra – Se till att vara ifrån varandra i minst tre veckor någon gång mellan januari och mars (det vill säga bo inte ihop men ha kontakt med varandra – gärna varje dag).

För det tredje – gör ett ärligt försök att komma fram till varandra och var ärliga med vad ni vill och känner. En riktigt bra idé kan vara att under tiden ni inte bor ihop också träffa en familjeterapeut en gång i veckan.

Distans och tid för eftertanke i kombination med vägled rannsakning av vad ni innerst inne känner och önskar er av varandra är ett bra sätt att hitta vägar att förstå, förlåta och återknyta.

Ni har goda chanser att bygga ihop förhållandet men då krävs det att ni båda vill och tar arbetet att göra det på allvar.

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page