top of page

Håller äktenskapet?


Jag undrar om mitt äktenskap kommer och hålla, och om vi löser våran kris vi har nu.

"Beppa"


Svar: Ditt liv gick in i en ny fas i slutet av 2018. Det behöver inte ha något alls med ditt kärleksliv att göra, eller med andra relationer för den delen, men det innebär att du har ett större behov av eget utrymme än du hade innan. Du kräver mer av kompromisser och du är mer missnöjd när fördelningen är orättvis. Det här kan också göra konflikter skarpare men det är egentligen en bra sak. Du förtjänar utrymme så att du kan utvecklas, inte minst i rollen som ledare och kunskapsbärare.


Det här behöver som sagt inte ha något alls med den nuvarande krisen att göra. Jag tar upp det ändå, eftersom du kanske själv har funderat över vilka kompromisser du är beredd att göra och vilka som helt enkelt inte är okej.


Det ser ut som om din partner innerst inne är beredd att offra en hel del för att rädda äktenskapet. Men det fungerar inte bra, mest för att det är en helt passiv offervilja och inte en plan. Kanske är tanken att du ska kliva in och tala om hur allt ska göras, eller att du ska begära någon specifik uppoffring ("så är det bra sen"). Du har ingen nytta av detta. Du är olycklig och känner antagligen att ni inte når fram till varandra.

Tarotkorten säger att den bästa medicinen är små steg, lång tid och låga förväntningar. Det, och dessutom krävs det att du vågar hoppas och att din partner vågar förändras. Då kan ni fortsätta framåt tillsammans och ert äktenskap kan bli bättre än det var innan. Men det är en lång och tidsödande process, krisen är djup och det tar tid innan den är löst.


Om ni bryter upp så kommer det att gå bra för dig, mycket bättre än du tror. Och mycket sämre för din äkta hälft.


Om ni inte får något slags rådgivning redan så tror jag att det skulle kunna vara bra, Inte minst för att jag tror att ni är på två helt olika ställen. Om någon bad er beskriva vad krisen går ut på så skulle den personen få två olika versioner som inte hade mycket gemensamt. Antagligen har ni också olika hopp om hur det ska gå och olika idéer om hur ni ska fortsätta framåt, och det gör också läget svårare. Det är lite som om ni satt vid varsin åra men försökte ro åt olika håll. Att skapa en samsyn är viktigt men mycket svårt att göra utan att blanda in en tredje part.

23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page