top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Håll ut vägen vidare går genom ditt nuvarande arbete

FRÅGA TOR OCH HANNA:

hej...kommer det att bli bättre på min arbetsplats..känner mig mobbad...utanför...chefen är underbar..men vet att min grupp vill ha bort mig..jag vet inte varför de ogillar mig..ångesten övr att gå tillbaka efter ledighet är överväligande..hitta ett nytt jobb är inte så lätt..

karro


En förändring kommer men det ligger en bit fram - dina dagliga arbetsrutiner öppnar dörren dit

Svar: Jag har lättare att förstå varför chefen gillar dig än varför dina medarbetare inte gör det.

Du är social och trevlig samtidigt som du har lätt att fokusera på uppgiften och leverera bra resultat. Du är passionerad och ganska stresstålig, lättlärd men möjligen lite lättdistraherad när det kommer till att komma ihåg nya rutiner samtidigt som du är bra på att improvisera och ta folk.

Att hitta nya jobb är inte helt lätt men om du kommer bra överens med din chef finns möjligheten att du pratar med hen och frågar om det finns andra, mer kvalificerade uppgifter du kan ta över. Ibland hjälper ett nytt perspektiv och det kan få dina kollegor att se dig i ett nytt ljus (om inte nödvändigtvis bättre ljus).

Mina kort säger: En öppning är på väg och det kommer leda till en förändring men det är en bit dit. Just nu gäller det att du biter ihop och gör jobbet – det dyker inte upp några möjligheter om du inte visar dig.

Förändringen kommer i form av ett framtvingat val – det blir inte bra med en gång med det är dörren till en helt annan framtid.

Den andra vägen är att du söker dig bort men för att få en bra start där krävs att du gör ett bra jobb här.

Båda framtidsvägarna kräver att du jobbar vidare där du är åtminstone 3 månader innan din öppning kommer.

18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page