top of page
  • Skribentens bildTor

Härliga drömmar om vatten

Jag har en dröm som återkommer då och då, rätt ofta på senare tid faktiskt. Den handlar om att jag simmar i ljummet, turkosfärgat vatten. Oftast simmar jag i en älv som rinner förbi min barndoms by. Drömmen är enbart lustfylld. Någon gång har det dock hänt att jag kommit ut på farligt djupt vatten, men lyckats ta mig i land. Eller att jag klättrat uppför en brant klippvägg med vattnet under mig. En gång kastade jag mig i vattnet (som då var en bassäng) bara för att upptäcka att vattnet plötsligt var borta och jag landade på botten. Men de allra flesta gånger är det bara härligt att få simma! Det känns som att den här drömmen betyder något, men vad? Vad betyder allt detta vatten? "Skytt"Svar: Att du har återkommande drömmar kan tyda på olika saker. Om mer eller mindre exakt samma dröm kommer riktigt ofta, säg någon gång i veckan eller mer, så kan det tyda på ett fysiskt tillstånd. (Som att drömma om att man gör vansinnigt många situps därför att man är orolig i magen t ex.) Men annars är det oftast relaterat till själslivet. I ditt fall så är det svårt att riktigt få ett grepp om vad det kan handla om. Framför allt för att vatten är en av de verkligt stora och ursprungliga ikonerna i vår begreppsvärld och att betydelsen av vatten varierar lite allt efter vilka erfarenheter vi gör. I ditt fall skulle jag säga att vattnet symboliserar en självsäkerhet och grundtrygghet. Det finns under dig och räddar dig om du faller, det ger dig glädje och ibland utmaningar. Att det ibland också rinner förbi ditt barndomshem förstärker den bilden. Jag skulle vilja påstå att du har en stor inre trygghet, ett fungerade sexliv och en bra försörjning, eller åtminstone en bra bild av hur din framtid ska se ut. Det finns inga problem eller bekymmer som förebådas i dina vattendrömmar så njut av dem och den känsla av välbefinnande de ger dig.

26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page