top of page
  • Skribentens bildTor

Här är ditt liv - om ett år.


Vet att det kommer att hända omvälvande grejer, men frågar ändå: hur ser det ut för min del om t ex 6 månader eller t o m ett år? Landar jag verkligen på fötterna?

"Sol"


Svar: Landar på fötterna, det är jag säker på att du gör. Men snabba och stora förändringar kan vara rätt omtumlande på vägen. Jag testar en ny vinkel här och försöker se ditt liv om ett år, istället för att titta på vägen dit. Det innebär förstås att spådomen blir mindre träffsäker eftersom varenda val du gör fram till den punkten spelar stor roll. Men jag tänker mig att det kanske kan ge en fingervisning om var du egentligen står just nu.


Om ett år så är du antingen på väg att börja eller att sluta studera. Ett avgörande vägval styr vilket av dessa två som kommer att hända. Om du bestämmer dig för att ge dig på svåra och långsiktiga studier så är du i startgroparna i september 2020. Om du däremot valt en snabbare men inte lika ambitiös väg så är du på väg mot att bli klar med skolbänken istället.


Familjelivet är också mitt i en viktig omstrukturering. Det ser ut som om du vrider och vänder på dina villkor och din plats i familjen, och när du väl har valt position så kommer du att anpassa dig efter det valet. Det kan innebära konflikt och drama men det kan också innebära att du går den andra vägen och ger andra mer makt och utrymme på din bekostnad. Jag skulle dock inte tro det. Jag tror att du är mitt i en rejäl dos personlig utveckling och att det kommer att innebära att du kräver mer utrymme. Bland annat eftersom det blir svårt för dig att satsa på några som helst ambitioner om din tid och din energi kommer i sista hand hela tiden. I september nästa år har det här inte riktigt nått sin spets än utan det är mitt i den processen.


Du arbetar hårt och är minst lika engagerad i samhället runt dig som du är nu. Utbildning är en viktig del av ditt liv, både att du själv är andras mentor, tränare, lärare och att du hela tiden lär dig nya saker.


Du har kommit närmare att förverkliga dina drömmar, men den största drömmen som finns med i bilden kommer att bli verklighet 2023 skulle jag tro. Nästa höst kan du tydligt se att det kommer att gå, du vet vart du siktar och hur du ska nå ditt mål.


Allt sammantaget så tycker jag mig se att du är på rätt väg, och jo, du kommer att landa på fötterna. Men jag tror att både du och omgivningen kommer att åka lite bergochdalbana innan den här fasen är över. Det är värt det. Inte bara för att du själv blir lyckligare av att få växa utan för att det - dramatiken till trots - också stärker dina älskade och dina vänner. Människor mår inte bra av att trycka ner andra, de mår bra av att lyfta upp dem. (Det gäller även när nertryckandet är helt oavsiktligt.)


(Om du undrar över bildvalet så är det en stenbock - och nästa år är Stenbockens år.)
20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page