top of page
  • Skribentens bildTor

Graviddrömmar

En gång så drömde jag att jag var gravid och smekte den gravida magen hela tiden men kunde inte se mitt ansikte. Jag såg drömmen när jag var 17 några månader innan jag fyllde 18 år. Vad kan det betyda?

"Grekinnan!!!!!!!!"


Två förklaringar är möjliga

Svar: Två möjligheter där den ena är mycket troligare och den andra redan överspelad (för den skulle ha hänt högst ett halvår efter drömmen.

Den ena är att din kropp och ditt sinne anser sig redo för vuxenlivet. Att det är dags att ta steget ut i vuxenvärlden och bygga ett eget liv. Havandeskapet är en symbol för din kropps fysiska mognad men också för banden till familjen och tyder på att du kommer att ha en levande relation till dina syskon och föräldrar genom hela ditt liv. Drömmen talar också om att du kommer att bli mor men att det kan dröja några år (därför ser du inte ansiktet eftersom det skulle avslöja för dig hur gammal du är och vad du gått igenom i ditt liv.)

Den andra tolkningen är lite mörkare och den tar fasta på det faktum att du inte ser ditt ansikte (och eftersom du är medveten om att du inte gör det utgår jag ifrån att du gick förbi en del speglar och liknande). Drömmen kan innebära att en olycka kommer att drabba din familj (troligen dödsfall eller allra minst lång sjukhusvistelse). Då symboliserar havandeskapet banden till den som drabbas men också din del i att föra dennes arv vidare. Både genom dina barn och genom att du är färgad av dennes idéer, tankar och sätt. Om det är den typen av dröm så är den menad dels som en förvarning men också som en tröstens tanke. Att de som lämnar oss fortfarande finns i våra tankar, kroppar och sätt och att vi kan hedra dem med att leva våra liv väl, efter eget huvud och med glädje.

Som jag sa så är jag rätt säker på att det här är dröm nummer ett för om det hade varit dröm nummer två skulle olyckan redan ha hänt. Det dröjer aldrig mer än högst sex månader mellan den typen av dröm och själva händelsen, ofta inte ens mer än två veckor

26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page