top of page
  • Skribentens bildTor

Gräver jag ner mig eller är det en väg framåt???

Jag undrar över en utbildning i höst, är det så att jag gräver ner mig mer på ett jobb jag vill byta eller är det en väg därifrån? Tycker jag den är bra, rolig och ger den andra möjligheter?

Jobb


Utbildning kommer ge dig en ny framtid

Svar: Ett mycket bra val och en mycket givande utbildning. MEN det kommer två svackor där du behöver komma ihåg målet med det du gör och kanske också behöva lite extra stöd.

Den första är direkt i inledningen. Praktiskt strul gör att du kan tappa sugen och tvivla på om det här faktiskt är för dig. Stå på dig, ha tålamod och framför allt sök stöd. Alla dina frågor har svar och det är inte lika katastrof som det känns. Skolan kan fixa det mesta och kamrat med erfarenhet av studier hjälper med resten.

Den andra svackan kommer senare när ett prov eller uppgift du tror du gjort bra kommer tillbaka med betydligt mycket sämre resultat än du trott. I samband med det ger en lärare/instruktör ett negativt omdöme.

Låt dig inte nedslås – det händer de flesta och det betyder bara att du behöv tänka om och tänka nytt. Återigen finns hjälp att få denna gång i första hand via studieguider på nätet och att prata med de som tagit kursen tidigare. (känner du ingen hittar du dem på nätforum.


I övrigt – det ger dig de horisonter du önskar och hoppas på, huvudsakligen genom att det sätter dig i kontakt med andra som ger idéer på vad din utbildning kan användas till utanför ditt nuvarande jobb..

Lycka till

26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page