top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Gifter vi oss?

FRÅGA TOR OCH HANNA: Kommer jag och min sambo gifta oss?

Kina


Ni kommer gifta er - men se till att ni gör det av rätt skäl.

Svar: Ja det kommer ni MEN korten (både Craft och Morigana) är väldigt tydliga med att det behöver ska av rätt skäl för att vara en bra idé.

För ett äktenskap i sig är inte saliggörande och löser inga problem. Det man tar med sig in i äktenskapet är det som blir äktenskapets grund.

Det innebär att ett äktenskap som ingås av nödvändighet (vare sig det är av praktisk, ekonomisk eller laglig nödvändighet) kommer vila på en grund av samförstånd och plikt.

Att ett äktenskap ingått av kärlek kommer vila på en grund av ömsesidighet och förtroende.

Men också att ett äktenskap som ingåtts av viljan att bevisa en kärlek kommer vila på en grund av mätbarhet och uppvisningsbarhet.

SÅ det finns ett motstånd och ett avvägande på väg till äktenskapet.

Motståndet är att få en samsyn med din sambo att äktenskap är rätt för er (det handlar om att få din sambo at känna istället för att tänka)

Avvägandet är att ni (och särskilt du) behöver känna efter varför ni gifter er.

För äktenskapet kommer inte ändra skälen till att ni gifter er eller känslorna ni har för varandra – bara stadfästa dem.

Så gifter ni er av kärlek eller nödvändighet kommer ni finna lycka i äktenskapet medan ett äktenskap ingått för att bevisa något (vare sig det är sant eller en förhoppning) bara kommer skapa tomhet och en känsla av misslyckande på sikt.

Med det sagt önskar jag er all lycka för kärleken som krävs finns mellan er – hamnar den i centrum kommer det gå bra.

10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page