top of page

Går vänskapen att rädda?


Undrar om det går att reparera vänskapen mellan mig och min före detta vän? Vi bråkade om en struntsak, inget stort bråk, och några dagar senare fick jag ett otrevligt brev från henne man kan nästan säga ett hatbrev. Det var en hemsk chock och jag kände inte alls igen mig i sakerna hon skrev om mig. Jag har inte hört av mig till henne sen jag fick brevet. Saken är att vi har varit goda vänner i nästan tjugo år och även om jag blev sårad så vill jag inte förlora vänskapen över en småsak. Jag tror inte att hon menade allt det otäcka hon skrev. Fast det är svårt att veta hur jag ska göra nu, ska jag ringa henne? Jag tycker att hon är skyldig mig en ursäkt men det kanske jag inte ska säga?

"E"


Svar: Mina kort är lite tveksamma till om den här vänskapen egentligen är bra för dig. Tjugo år är lång tid och det är inget man kastar bort bara sådär. Men får din vän dig att må bra? Eller är det elaka brevet egentligen bara en värre variant av något hon gör ganska ofta? Jag får intrycket att hon "tar ner" dig ofta, uttrycker sig ganska nedsättande och respektlöst, men att din självkänsla inte är så stark så du har antagligen inte reagerat på den underliggande elakheten, eller kanske märkt den men tyckt att den var rimlig.

Att hon blev så arg över en struntsak berodde kanske inte alls på att hon tyckte att det var ett viktigare ämne än du tyckte att det var, utan på att du sa emot.

Jag tycker att du ska börja med att tänka igenom hur den här relationen fungerar och vad den ger dig. Hur mycket man än tycker om en annan människa så ska man inte stå ut med toxiska relationer eftersom man tar så stor skada av dem.

35 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page