top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Går det för fort?

Fråga Tor och Hanna:

Jag har träffat en jättefin tjej som jag nu snart varit tillsammans med i två månader. Tanken på att flytta ihop har kommit upp eftersom vi bor rätt långt från varandra, men vi vet ju båda att det kanske är lite väl snabbt. Kan ni se hur vår relation kommer att se ut i framtiden? Passar vi ihop? Jag har alltid haft lite svårt att veta vad jag känner, har kanske lite dålig kontakt med mina egna känslor. Hur ser det ur, är vi "menade" för varandra? "Snurre Sprätt"


Ni har mer att vinna på att försöka än förlora på att låta bli.

Svar: Det finns ingenting "ödesbestämt" över er relation. Visst kan ni få ett bra liv tillsammans men det finns också en del gropar som ni kan falla i. Ni är väldigt olika på många punkter. Särskilt märks det när ett behov hos den ene står emot ett annat behov hos den andra. T ex upplever hon att hon kommer i kläm när du umgås med dina vänner och du kommer i kläm när hennes jobb och karriär tar tid. Det betyder inte att det är kört eller en dålig idé att ni bygger något ihop men det ställer krav på att ni pratar med varandra och på att ni båda är villiga att kompromissa.

Ska ni flytta ihop så se på det så här: Ni behöver en ny - gemensam - lägenhet. Om ni flyttar in hos den ene så får ert förhållande omedelbar slagsida. Ert förhållande är värt att satsa på med det är ingen självklarhet att det håller. Tvärtom kommer det att gå upp och ner och det kommer att krävas stora insatser för att det ska fungera. Trots det har ni en chans på de riktigt stora känslorna och dessutom är det här en chans för er båda att utvecklas som människor och bygga något nytt och stort tillsammans.

Valet är ditt men det finns mer att vinna än förlora på att ni flyttar ihop.

13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page