top of page
  • Skribentens bildTor

Går det bra med kärlek, arbete och barn 2020?

Hej Känner att Jag behöver lite inblick i vad som komma skall för mig i höst och vinter . Känner en oro komma smygande i mycket . Flera områden i mitt liv är just nu oroligt och jag tror att jag är i en mittlivskris. Dels är Kärleken är orolig förvirrande och jag vet inte om jag ska gå vidare el stanna . Väntar på mannen som jag känner kärlek️ för att komma in med kommunikation Till mej . Han kommer nu ofta i Mina drömmar och här om natten fick jag ett brev från honom Där han skrev om sin känslor Kom inte ihåg allt men han var kärleksfull och ville ha förlåtelse vi ju haft det lite tufft han o jag ” Du vet Sist vart han rädd ... så vad betyder brevet är det ett budskap att han hör av sej och vi kan träffas ? Ser du om vi i augusti kan få till en bättre kommunikation och mötas ? En fråga är här också finns det potential för ett förhållande med denna man . Min fd vill fortfarande att vi ska vara ihop men jag känner här att vi bara kommer att gå runt i samma hjulspår . Och då mina känslor just nu finns hos annan så är det svårt . Jag tror mer på vänskap med min fd bara vi kan komma överens om det praktiska o barnen.

Annat svårt område i mitt liv är mitt arbetsliv. Jag är just nu Sjukskriven men ska tillbaka under hösten har jag tänkt Mig ? Men jag har stor ångest för att komma tillbaka . Våren var otroligt energikrävande för mig där och varje dag mådde jag dåligt på denna plats en känsla av att inte höra hemma bland kollegor och vår nya Chef Ångest .Chefen är en otroligt styrande person. Hon ändrade i mina arbetsuppgifter nu till hösten utan att förvarna och det är inte ok Hur ser hon på mig Egentligen och mitt arbete . ? Dock så ändrar hon allt på jobbet nu . En omorganisation pågår . Ser du om vi får en förändring i vårat chefskap ? Och Sen undrar jag kommer jag att stanna kvar på denna arbetsplats ? Kan jag ev begära en förflyttning till annat .? Att säga upp mig är ju inte det klokaste i dessa tider ... Sen har jag ett litet barn med en språkstörning Kan du se om det kommer att utvecklas bra med Tal och annat . Vi har hjälp men allt tar sådan tid och han har hamnat lite mellan stolarna i detta . Tror du att han kommer att få en skolgång som betyder förseningar Och svårigheter? El lättar situationen framåt ju äldre han blir ? Tack för svar Hoppas

”Vattukvinnan


Barn är individer som alla går sin egen väg - ge det tid för det mesta ordnar sig

Låt oss bena upp detta sak för sak:

Vi börjar med drömmen. Din dröm handlar mycket riktigt om kommunikation men i första hand inte om vad han känner utan om vad du behöver att han känner och hur du behöver att han förmedlar det för att du ska må bra.

I korthet kan man säga att ditt undermedvetna jämför vad han säger i verkligheten med vad du behöver höra och det är inte särskilt lika just nu.

Det kommer mer utrymme för er framöver MEN Just nu behöver det vara han som ändrar sig först. Om du ”visar vägen” så finns det en stor risk att han gör rätt utan att förstå varför – att han helt enkelt gör det du ber om och inte det han känner. Blir det så kommer ni glida längre isär och det kommer inte vara bra för er eventuella framtid tillsammans. Låt honom veta att du finns där och låt honom komma till dig. Det är en risk eftersom han mycket väl kan välja fel men det är också ända sättet att nå till den relation du vill ha.

Dessutom kan du då ägna dig åt att fixa de andra bitarna av ditt liv istället vilket kommer göra det så mycket lättare att få kärleken att blomstra när du har mer tid och utrymme för den.

Ditt ex – här har du helt rätt. Låt förflutna känslor ligga och koncentrera dig på att få det praktiska att fungera. Det ligger i båda era intressen men framförallt era barn. Du vet ju om de praktiska hindren redan och att de blir svårare att lösa på grund av de känslomässiga banden men om en av er (du) tar steget och gör det till en fråga om hur ni tillsammans ska göra det bäst för barnen så finns det flera lösningar. Kom ihåg – och se till att han också kommer ihåg att ”bäst för barnen” INTE handlar om vad som är BÄST för barnen utan om vad som är den bästa tänkbara kompromissen. JA – rent tekniskt skulle en annan lösning kanske vara ”bäst” men om det till exempel fordrar att den ena av er tvingar kära 10 mil om dagen för att hämta och lämna under sin vecka är det INTE den bästa lösningen för er. Det kommer bli tvunget med kompromisser och kom också ihåg att fråga barnen (i den utsträckning och på det sätt som passar deras ålder bäst) om försök väva in åtminstone något av deras önskemål i lösningen (alltså inte du utan ni tillsammans) att de känner sig involverade nu kommer göra att de har förtroende nog att prata med er under många år framöver och ett litet omak i år blir en stor vinst sett på tio års sikt.

Så håll det personligt men satsa på ömsesidigt förtroende och vänskaplighet hellre än kärlek.

Jobbet – mycket av det du upplever som personligt har egentligen inte med dig att göra utan med den press som drabbar alla ett år som detta. Omorganisationen till exempel och med den dina ändrade uppgifter har mindre med vad din chef tycker om dig och mer med vad som MÅSTE ske för att helheten ska fungera att göra.

Det är svårt att se det så när man som du varit under press, sjukskriven och redan känner sig strandsatt men här handlar det om att komma tillbaka och ta ett steg i taget. Ge det nya en chans och ge särskilt din nya chef en chans och du har verkligen ett tillfälle att göra det i och med att du kommer tillbaka nu till hösten. Mycket har ändrats under tiden sedan du var där sist och det enda som egentligen är kvar är de fördomar och känslor alla på arbetsplatsen har sedan tidigare.

Om du byter jobb eller avdelning så kommer du få börja om från början men det finns absolut inga garantier att det skulle gå bättre så jag har ett förslag innan du börjar se dig om efter något nytt:

Gå tillbaka till ditt gamla jobb och låssas att det är första dagen på ett helt nytt arbete!

Vänd blad helt och lär känna alla och allt med helt nya ögon – som om du inte visste något alls om dem. På det sätet kan du höra på det din chef säger som om det vore riktat till en helt ny person utan historia och då kommer du märka att hon också är pressad av situationen och desperat behöver din kompetens och dina insatser – er historia och era tidigare uppfattningar om varandra gör at ni inte hör varandra som ni borde (därmed inte sagt at du nödvändigtvis har fel om henne men det kommer inte hjälpa dig att se det så).

Fördelen med att ”börja om från början” på det jobb du redan har istället för ett nytt är att du redan är bra på det. Du kan gå in och ta till dig det nya men samtidigt luta dig på kunskaper och erfarenheter från förr och det gör att du snabbt kommer vinna dina kollegors respekt och med den också få tillbaka ditt självförtroende.

Det är naturligt att vara spänd och orolig inför att komma tillbaka men du har faktiskt inte skäl att känna ångests. Ge det tre månader av ”nystart” och utvärdera sedan hur det känns. Inte bara ger det dig goda chanser att komma tillbaka som du vill utan dessutom gör det att ett eventuellt jobb byte (om du inte skulle trivas) kommer då i ett läge där det finns fler jobb att välja på. Jobbet ser i alla fall från min horisont ut att lösa sig bra.

Barents läsbekymmer. Bra att ditt barn har hjälp men det är alldeles för tidigt för dig att börja oroa dig alls. Alla barn lär sig olika fort och variationerna är oändliga. Dessutom går utvecklingen i platåer som är helt individuella. Ett barn kan ta enorma lässteg men inte kunna fånga en boll samma år som hens vänner lär sig bolla gris utan problem men inte kan skilja två bokstäver från varandra och nästa år kan båda barnen ta ikapp på den andres område. Att växa är en enorm utmaning och det tar tid – ge ditt barn den tiden, håll kontakt med lärare och stöd men oroa dig inte alls ännu och för framför allt inte över den oron på ditt barn,. Det är först i andra klass man faktiskt alls kan säga något om kur bra ett barn klarar olika kognitiva saker alls. Innan dess är det som att styra en trehjuling nerför en grusig backe – man riktar in den rätt och ser till att hålla sig på vägen – vart man hamnar får man fixa sedan.

Jag ser inget i ditt barns horoskop eller dina kort som gör mig det minsta orolig, i alla fall inte just nu.

31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page