top of page
  • Skribentens bildTor

Frågor om hälsa, hyra och arbete

Hej, har en liten fundering. Eller egentligen två :) Jag har varit sjukskriven en längre tid. Min fundering är om jag kommer att börja jobba inom snar framtid? Ekonomin är ju väldigt kärv och jag är i ett läge där jag måste få in mer pengar på kontot. Känns som jag går i gyttja jämt och allting är bara trögt. Kommer jag ut på arbetsmarknaden? Och vad är det jag kommer att jobba med i så fall? Sen har jag en liten annan fråga.. jag har startat ett litet ”krig” med min hyresvärd. Jag begär hyresreducering av vissa anledningar. Har hållet på med det här sedan början av maj (hyresgästföreningen är också inblandad) Allt går väldigt segt, men min fråga är om jag får rätt och det blir till min fördel? Tack Med vänlig hälsning:

M


Hälsa, arbetsliv och kontrollerade utgifter är frågeställarens fokusområden
Allt hänger ihop för dig. Varje sten bidrar till helheten så allt behöver inte bli rätt på en gång så länge du rör dig i en bra riktning.

Svar: Det ser inte helmuntert ut med hyresreduktionen. Ja, hyresvärden har ett ansvar och du har goda skäl för din begäran men nej, du kommer inte få den reduktion du begär. Det kan ske en liten reducering men troligare är att hyresvärden kommer åläggas att fixa bekymret om det allt är möjligt.

Vad gäller arbete ser det ljusare ut, dina problem kommer ju inte gå över av sig själv men Coronan och miljömedvetenheten har öppnat för ett helt nytt arbetsliv och en helt ny arbetsmarknad där det finns massor med jobb man antingen kan sköta helt och hållet hemifrån med väldigt flexibla tider eller där man bara delvis behöver vara på en arbetsplats.

Inom de branscherna (allt ifrån telemarketing och support till administration och rådgivning) har du stora möjligheter att hitta ett jobb du trivs med som fungerar för dig och ger faktiskt ganska goda inkomster.

Det finns också andra öppningar och korten säger att du är en fighter som klarar mer än du tror men att steget helt ut i ett ”traditionellt” yrkesliv kommer kräva att du gör ett vägval och uppoffringar (Det kan betyda en flytt till annan ort eller att du behöver växla upp till fler och djupare sociala kontakter i arbetsmiljön än vad du är van vid och har lust till).

Men oavsett kommer inte jobben till dig av sig själv – välj väg och kom igång, det kommer gå bättre än du tror.

Lycka till

33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page