top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Fråga från grannlandet om husköp

Hallo og takk for at dere svarer på diverse frågor. Teksten kommer på norsk da jeg ikke er så bra på å skrive svensk. Leste i en artikkel at dere kunne väre bra på "store frågor", og tenkte det kunne väre fint å få litt hjelp fra denne synvinkel, i tillegg til allt annet som sies og skrives.

Vi har solgt vår bostad i Oslo, og hyr för en periode Sverige. Vi tenker å flytte tilbake til Oslo etter en tid.

Mitt spörsmål er hvilket tidspunkt dere anser som det "billigaste" eller mest prisvärde å kjöpe bostad i Norge evt. Sverige i de närmeste fem år, hvordan prisene vil utvikle sig, gjerne i ca. prosent opp eller ned, samt hvilket tidspunkt det vil komme et större börskrasj, om det nå kommer.

Jeg ser at dette er en gratisspalte og antar derfor at dere ikke kan bruke altfor mye tid på mine spörsmål. Om dere föler at det vil bli et bedre svar om mer tid brukes, kan jeg gjerne betale for dette.

Det hadde også värt kul om dere`s vurderinger vil vise seg å slå de vanlige analytikerne på sikt. I så fall vil dere kunne få flere "ben" å stå på.

Med vennlig hilsen

"JG"


Köp inte hus för placeringen utan för viljan att bo där

Svar: Vi tar inte betalt för att spå. Skälen till detta är flera och det viktigaste att vi inte vill ta betalt för en gåva vi har fått till skänks. Astrologi är en annan sak eftersom det baserar sig på kunskap och arbete och inte på krafter utanför vår kontroll. Nu kommer mitt svar helt att handla om värderingar och inte ha ett dugg med när det skulle vara bäst för er att flytta eftersom det var det som du frågade om. Ibland kan det löna sig att betala mer för att en flytt ligger rätt i tiden för alla i familjen istället för att bara gå efter priset. Under 2020 kommer priserna inte att stiga men det finns en stor instabilitet och en oro för det långsiktiga perspektivet. Det går att göra enstaka klipp. Ska du köpa 2020 bör du göra det under det andra halvåret med det kommer bättre år. 2021 och 2022 kommer omständigheterna göra att det kommer finnas objekt som är betydligt billigare men var beredd på att det ändå inte är några riktiga ”klipp”. Det kommer att spekuleras en del i fastighetsplaceringar under de här åren i Norge. Men som sagt, någon ekonomisk solskenshistoria är det dock inte om man vill köpa bostad i en Norsk storstad under de närmaste åren

10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page