top of page
  • Skribentens bildTor

Fokusera på det som går bra

Fråga Tor och Hanna: Kommer det bli mer positivt än allt det negativa som hänt oss i vår familj framöver?

Mrs Bråttom

2021 växer - särskilt under sommaren

Svar: Det blir huvudsakligen mer positivt än negativt MEN det kräver att ni ser det positiva som ledstjärnor. Det är lätt att krama sönder det som går bra – särskilt när det är motigare – och inte låta det växa. Man känner sig lätt trygg av medgång och det gör att man inte utnyttjat den till att växa när nästa motgång kommer och då blir den nedslående istället för ett steg på vägen mot nästa glada lyft.

Du: Strunta lite i världen och se till det som rör dig själv. Dina stora lyft händer i det lilla och framför allt under en aldeles strålande sommar. Juli och framför allt augusti ger mycket tid till växande och framför allt väldigt mycket kraft. Du ser nya öppningar och kommer välja delvis nya livsvägar. De stora vindarna misar dig i år och du är mer irriterad över vad som inte går än drabbad av motgångar. 2021 blir helt klart bättre än 2020.

Partnern: På gott och ont kommer 2021 bli ett år där andra vindar blåser. 2020 var i alla fall tänkt att vara ett år av stark förändring och medvind för hen men året levererade istället ganska många kängor som skulle varit startskott. 2021 blir inte samma energiska och nyhetsfyllda år men det blir i alla fall förutsägbart. En del av de lyft som skulle kommit 2020 kommer nu istället – men det som verkligen lyfter är egna och nya projekt. Allt som hen kan styra själv och starta själv ger utdelning.

Dessutom – med Mars nästan exakt där du har den – satsa på att göra saker tillsammans under sommaren – det väntar, samsyn, stora framgångar och mycket passion under juli-augusti om ni gör praktiska och gärna fysiskt lite utmanande saker tillsammans.

Äldsta barnet: (jag hoppas att siffrorna du skickade stämmer nu för de bådas uppgifter ser misstänkt lika ut) Utbildning och/eller arbete kommer vara melodin. Det är inga större förändringar under året – finns det planer kommer de snarare handla om att det krävs kompletteringar eller mer kunskaper för att få dem i hamn. Om det är svårt att komma in på ett arbete är det superviktigt att det finns rutiner och riktning. 2021 kräver att det finns struktur om det inte ska bli ett borttappat år. En utbildning eller ett arbete – vilket som helst – är bättre än inget alls i år för rutiner är det som gör att det finns balans och öppnar vägar framåt. 2022 blir ett mer utvecklande år. Kan dock vänta ett kärlekslyft under februari-mars

Yngsta barnet: Lite samma sak som det äldre men med en stor skillnad – grunden för ett framgångsrikt 2021 läggs under detta årets sista månader. Hittar hen riktning och kurs nu så kommer 2021 garanterat bli ett år av utveckling och framgång. Vägval och ”lyft” före 20 december håller i sig och stakar ut vägen.

Uteblir det är det samma saker som gäller som för den äldre med undantaget att kärleken och de stora chanserna dröjer till hösten istället.

Sammanfattningsvis – utnyttja framgångarna. När något går bra – lyft det och bygg vidare på det. I år är det viktigare än vanligt att ni fokuserar på det som går bra (ganska mycket) och hanterar det som går emot (mindre) annars kommer upplevelsen av motgång äta upp det goda ni faktiskt har att vänta er.

63 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page