top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Flytten blir en bra nystart för er båda

Fråga Tor och Hanna: Min relation, med någon jag hört jag har levt tidigare liv med, är slut av honom. Jobb är osäkert i den lågkonjunktur som kommer och flytt till ny stad i januari blev panikbeslut. Mitt barns diagnos klar och känns tungt för framtiden för en mamma. Kommer saker falla på plats och bli lugnt och tryggt som jag kämpar hårt för (även att komma över karln) eller kommer det bli värre?


Photo by Erda Estremera on Unsplash
Flytten blir en bra nystart

Svar: Mina kortlekar kommer komplettera de svar horoskopet ger eftersom de olika frågorna behöver olika typer av svar:

Låt oss börja med kärleken: Att lämna någon som man hör ihop med så mycket som du gör med ditt ex är tungt. För tydlighetens skull – det är helt rätt beslut du gjort! Bara för att man hör ihop och har haft en historia som sträcker sig längre än detta livet betyder det INTE att det behöver ha varit en bra relation. Det kan mycket väl vara så att det får ett avslut nu som det borde haft förra varvet. Så inga tveksamheter där – bra beslut! Däremot kommer det ta tid att komma över relationen och efter det mer tid innan du hittar en ny relation som du trivs och känner dig bekväm med att låta växa. Räkna med att fram till 2023 blir det, om alls något, flirt, romanser och svärmerier men inte en relation du vill leva ut och i för resten av ditt liv. Däremot ser det på sikt ut som om du hittar någon som kan fylla dina begär.

Flytt: Panikbeslut eller inte så är det ett bra beslut – det öppnar nya dörrar men, nästan viktigare, det ger dit tillfälle att stänga andra dörrar bakom dig. En ny plats kommer ge dig nya möjligheter men framför allt en chans för dig att göra om dig själv och ta för dig mer av livet. För i alla möten så möter du människor som inte har några förutfattade meningar om dig så ta ut svängarna och om du tvekar – var den du vill vara och inte fast i den ram du känner att andra förväntar sig att du ska vara i. Detta kommer hjälpa dig men framför allt ditt barn.

Jobb – En flytt öppnar alltid nya vägar även om det kan ta en stund att hitta alla och knyta nya kontakter.

Mina kort är dock väldigt tydliga – du kommer inte ha några problem med att få en anställning och hålla tag i den. Det är snarare så att flytten gör det möjligt för dig att utvecklas och få en nytändning i det du gör.

Barn: En diagnos är alltid bra att ha om det finns det som skolan ofta kallar ”en problematik”. Diagnosen är ditt och skolans verktyg för att skapa en karta till hur ni tillsammans bäst ska ge ditt barn den utbildning hen förtjänar. I kombination med att du flyttar blir det dessutom extra bra eftersom ni redan från början kommer kunna sitta ner och prata med pedagogerna om vad och hur ni ska göra utan förutfattade meningar. Att bytas miljö kan vara tufft för alla barn men det skapar också en känsla av en nystart. Det viktigaste är att miljön är välkomnande och at ditt barn upplever att hen verkligen blir sedd och tagen på allvar. Så även här är flytten ett bra val som kommer gagna er båda två.

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page