top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Finns kärleken kvar?

Jag känner inte att min man älskar mej. Är det så?


Kärleken dör inte direkt utan drunknar långsamt i vardagsrutiner

Svar: Jodå han älskar din men han tar dig för givet också.

Han ser er relation som basen för hans liv. Som vardagen som alltid finns där utan att man egentligen behöver tänka på den eller arbeta med den.

Problemet med det är att när man börjar ta något för givet blir det med tiden sant. Det som börjar med att vara ett bekvämt sätt att hantera vardagen äter sig in i känslolivet och blir snart en sanning även känslomässigt och kärlek förvandlas till gillande som sedan krymper till en del av en trevlig hemma miljö.

Det här är något som händer många, framförallt många män, och det är jättegiftigt för förhållanden.

Det har i ditt fall inte gått för långt. Det går att vända och du kan få tillbaka den man du älskar och gifte dig med. Men det kommer kräva arbete.

Inledningsvis måste han förstå att det är på allvar och påminnas om att de ni har inte är givet utan något ni båda behöver odla för att det ska bestå och växa.

För att det ska gå fortare och för att ni inte ska riskera att ni (läs han) sårar vare sig dig eller ert förhållande av misstag eller klumpighet när du tar upp det med honom skulle jag föreslå att ni hoppar direkt till att boka en tid med en familjeterapeut.

Det kanske låter jättedrastiskt men det är det inte det är ett sätt att garantera att han lyssnar på det du säger och förstår det.

Jag vet att det finns ett motstånd och känns som ett misslyckande för många att bara tänka tanken på att man behöver hjälp när det kommer till förhållanden.

Det är egentligen rätt konstigt eftersom vi rutinmässigt vänder oss till proffs när det kommer till allt annat.

Vi skickar bilen på årlig service vare sig det behövs eller inte.

Vi går till tandläkaren, inte när vi har ont i tänderna (förhoppningsvis) utan i förebyggande syfte.

Vi vänder oss till mäklare när vi funderar på att köpa eller sälja våra bostäder.

Det enda vi in i det sista undviker att ta hjälp med är det som är viktigare än alla saker ovan – våra relationer.

Så ja det finns kärlek där, den är bara dold under ett mycket tjockt lager av vardagsbekvämlighet och det behövs en rejäl själslig städning för att den ska bryta igenom igen och gör ni inte den så kommer kärleken sjunka undan och ersättas av bitterhet och leda.

30 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page