top of page

Finns det vänner i min framtid?


Jag känner mig så ensam. Jag skilde mig förra året och så fort vi flyttade isär visade det sig att mina vänner var våra vänner, inte mina. Några bara försvann och det slutade vara trevligt att umgås med dem som var kvar. Jag längtar inte efter ett nytt förhållande men däremot nya vänner. Kan du se om jag får några?

"V G"


Svar: Jodå, det finns vänner i din framtid. Det finns till och med någon nära dig som också känner sig ensam och som du har mycket gemensamt med (jag tror att det kan vara en granne eller någon annan som du möter ganska ofta). Problemet är att du inte riktigt har tagit tag i att du är ledsen och arg. Separationen är en sak, och den har förstås också orsakat väldigt starka känslor och stora förändringar, men detta med vännerna - du har ju blivit utsatt för ett riktigt rejält svek, och fått veta att människor som du trodde brydde sig om dig inte alls gjorde det. Inte på det sätt du trodde. Det är detta som ligger i vägen för nya vänner. Du känner dig ensam men du är också sårad och du vill inte bli övergiven igen. Jag ser i korten att du är en mycket praktisk människa i vanliga fall, så hade du inte varit så ledsen och arg så skulle du redan ha tagit tag i situationen genom att gå till ställen där det är lätt att hitta nya vänner - föreningar, kurser, studiecirklar, kanske något samfund eller ett politiskt parti. Eller letat upp en Facebookgrupp för något av dina intressen. Du vet hur man gör, men du vill inte inleda en vänskapsrelation bara för att upptäcka att den är ytlig eller ensidig.


Du mår inte bra av att vara ensam, och jag tror att du kan börja ta dig ur den här bubblan själv genom att ta dig ut och träffa folk trots att du inte har lust. Men jag tror också att du skulle må bra av att gå till en terapeut eller kurator och få hjälp med att bearbeta de svåra känslor som du bär på. De går över med tiden ändå, men det kan ta lång tid och varför lida i onödan? Det är precis sådana här saker som man har terapeuter till.


I vanliga fall skulle nog både jag och korten ha rekommenderat ett husdjur också, helst en hund, men jag tvekar eftersom det ser ut som om långa resor tillsammans med vänner finns i framtiden om ett par år eller så.

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page