top of page
  • Skribentens bildTor

Finns det hopp för mitt krossade hjälrta?

Att sitta och undra om detta är livet, om hjärtat ska fortsätta vara krossat och känna som att jag skulle kunna vänta åratal på att få människan som krossat mitt hjärta, känna ett halvår senare som att jag lika gärna kan vara singel resten av livet om det innebär att hon kanske någon gång kommer tillbaka fast samtidigt vara arg över alla upplevda lögner, svek och smärta som vi helt ärligt båda utsatte varandra för. Varför känner jag så här, varför kan jag inte gå vidare från den mest fantastiska människa jag någonsin träffat och kommer jag någonsin få känna samma sak igen?

Erik


Att sörja ett förhållande är ett sätt att läka och lägga grunden för större kärlekar i framtiden

Svar: Svaret finns faktiskt i orden du använder. Om hon är den mest fantastiska människa du mött och du fortsätter att hålla henne för det och mäta alla mot den bilden så kommer ingen någonsin nå upp till den nivån – hur skulle någon kunna mäta sig med veckor och månader av intryck och minnen på bara ett möte eller ens en veckas dating?

Det kommer bli bättre och det finns två sätt för dig att gå vidare. Det ena är att låta tiden gå och acceptera att en lång relations slut också kräver ett sorgearbete. Minnen bleknar med tiden och det som verkar omöjligt att ersätta idag kommer undan för undan känna att du kan få igen, kanske inte samma men lika starkt, lika mycket och kanske lika innerligt. Den vägen tar minst ett år och troligare tre innan någon ny kan ersätta det du mist. (ett fullt sorgearbete är vanligen sju år).

Det andra sättet är att ändra hur du ser på de du möter. Du vet vad som gick fel mellan er och du vet att det inte var det underbara som förstörde för er utan det svåra, sveken, ilskan och motsättningarna. SÅ lägg allt det åt sidan och se på alla ny du möter som om du såg dem för första gången (det låter skumt eftersom det är det du gör men det finns ett trick) Jämför dem inte med något eller någon utan se dem för vilka de är. Se dem som fantastiska och unika, se dem för vilka de är och stanna i ögonblicket när du är med dem.

Den här metoden är snabbare men den sker lite på bekostnad av dina känslor och risken är att det som skulle kunna vara fina förhållanden blir ”rebound-förhållanden” istället.

Det viktiga med allt detta är dock du och din framtid och du har en och den bästa vägen är att kombinera metoderna.

Ge sorgen tid – alla förluster är svåra och förtjänar eftertanke, det hindrar oss från att göra om samma misstag igen och ger oss nya verktyg när vi hamnar i samma situationer som vi stått i tidigare.

Se alla möten som nya och jämför ingen med det som varit utan det som kan komma. Du kommer hitta kärleken och du kommer hitta den troligen 2023. Till dess väntar förälskelser och fina dagar blandade med de tunga men framtiden på sikt är ljus och din.

29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page