top of page
  • Skribentens bildHanna Tolander

Finns det hopp?


Hoppas att jag kan få lite hopp eftersom jag inte vet hur länge till jag orkar.

"J"


Svar: Jag har kortat ner din fråga och tagit bort alla detaljer, som du märker. Det är för att garantera att du inte blir igenkänd av någon, eftersom jag tycker att din fråga är mycket känslig.


Mina tarotkort säger att du sitter fast i det förflutna och ägnar mycket tid åt både misstag och positiva händelser (men mest åt misstag). När du ser framåt så gör du det hela tiden i ljuset av vad som har varit. Det är inte bra för dig, men det är inte säkert att det är något som du kan hejda själv. Du kan behöva hjälp av ett proffs, en terapeut till exempel, eller en klok vän.

Korten säger också att det finns mänga förändringar framför dig. Det kanske inte känns så nu, men det finns faktiskt en framtid med många glädjeämnen och med starka positiva band till andra människor. Det största problemet just nu är att det i hög grad är andra eller något annat som styr, inte du. Därför är det svårt för dig att förutse vad som kommer att hända och det är också svårt för dig att bestämma tempot. Men den ljusa framtiden finns där. Så långt är korten väldigt tydliga.


En viktig sak när man mår dåligt är sunda kontakter till andra, och jag är van vid att mina tarotkort rekommenderar nya sociala kretsar för att skapa nya vänskapsband. Det kan handla om att gå kurser, gå med i någon förening, sådana saker. I ditt fall är korten osäkra, de betonar att det är väldigt väldigt viktigt att det verkligen handlar om sunda relationer. Du har blivit utnyttjad och illa behandlad förr, precis som du skrev, men risken att det händer igen är ganska liten. Istället är risken stor att du får dåliga råd, medhåll när du inte mår bra av det och ett stöd som inte fungerar. Det kan vara svårt för dig att se det tydligt men det är viktigt att du kommer ihåg att många människor är okunniga om hur depressioner fungerar och av det skälet kan ge välmenta men usla råd (som "gaska upp dig" till exempel).


Det ser också ut som om du kommer att flytta, och att det kommer att visa sig vara bra trots att det först inte känns så. Positiva förändringar som rör familj och kärlek kommer också, men en del av det (mest kärleken) kan dröja lite för du behöver få större stabilitet i din vardag och din ekonomi först.


Fysiskt blir du starkare under 2021, och friskare. Vissa kort tyder också på att du skulle må bra av att studera. Det behöver inte betyda traditionell skolgång, det kan också handla om egenstudier. Det ser ut att ha något med ekonomi att göra.


Sist tar korten upp det mest komplicerade området - hur du mår och hur dina ambitioner ser ut idag. Det är här svårigheterna ligger. Du sörjer och du har svårt att finna någon mening i din dagliga tillvaro. Det gör att vardagliga saker som till exempel bekantskaper, intressen och nöjen slutar fungera som avkoppling. Kanske väcks inga känslor alls, kanske blir du ansträngd av att försöka. Dina ambitioner har också landat i "en förändring, något nytt" utan konkret form, eftersom du inte har någon energi och har svårt att hoppas på saker. Allt detta kommer ner till att du är deprimerad, och att du är väldigt långt ifrån den självbild du vill ha. Det hoppfulla här är att depression och utmattning faktiskt är möjligt att bota. Det är inte så lätt, det har du nog redan märkt, men det går. Ge inte upp, kämpa för att få adekvat hjälp och håll fast vid att det blir bättre framöver. För det blir det. Utanför de kort som rör din depression och ditt mående så ser praktiskt taget alla kort positiva ut. Framtiden kan med andra ord bli mycket mer än bara dräglig. Ge inte upp på den. Kom ihåg att du mår dåligt och att det påverkar din syn på framtiden i hög grad. Det som ser självklart ut för dig (att det mesta är hopplöst och kört) behöver alltså inte alls vara sant utan det är sjukdomen som talar.

60 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page