top of page
  • Skribentens bildTor

Förslag på yrken som passar mig

Jag har nu av olika personliga anledningar sagt upp mej från mitt jobb. Jag har jobbat inom samma yrke i 29 år. Jag skulle nu vilja prova på ett annat yrke. Kan du se inom vilket yrke jag skulle trivas och göra ett bra jobb?

I-F


Tydliga mål är viktigt för att du ska trivas

Svar: Du är en nytänkare med stort engagemang , intelligens och grace. Samtidigt behöver du ett arbete med goda rutiner och traditioner. Du tycker också om att visa framfötterna, är konstruktiv och en duktig ledare. Du har en sida av dig som gör att du lätt tappar tålamodet om du inte känner att du får resultat och framför allt om du inte kan mäta resultaten du får. Det gör att påtaglighet är viktigt.

Det finns många yrken som skulle passar dig väl både inom det offentliga men faktiskt främst inom det privata eftersom de ofta har tydligare mål.

Försäljning inom tillverkningsindustri eller kanske ännu hellre på inköps och råvaruförsörjningssidan är bra exempel på jobb. I mindre företag som handledare eller kontorsarbetare med specifika mål och uppgifter. Vill du vidareutbilda dig är allt som har att göra med handfasta saker att göra bra. Inom vård/omsorg/skola finns det också jobb som passar men det ska vara specifika jobb. Lärare är för ”flummigt” när det kommer till vilka ml du ska uppnå och inom omsorgen är det samma sak eftersom målen är individrelaterade och inte fast mätbara. Operationssköterska, administratör, specialpedagog är exempel på positioner som ger dig bättre utdelning inom de områdena.

Du är en nytänkare som kan ändra riktning på större strukturer så ett stort företag eller organisation är bättre än en liten.

Lycka till.

22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page