top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Förföljd i drömmen

Fråga Tor och Hanna: Jag är en är väldigt förvirrad över en dröm som jag inte riktigt kan släppa taget om jag brukade ha väldiga mardrömmar tills jag köpte mej en drömfångare som jag har hängt över min säng. Efter detta köp har jag sovit ganska lugnt tills nu. Jag drömde eller såg vad vet jag inte? Jag liksom vaknade till och märkte att jag inte var själv. Vände mej om och såg en skugga närma sej dörren in till mitt sovrum en mörk gestalt med en mörk rock med stor hatt studerade mig ,liksom grina åt mej, ansiktet väldigt otydligt. Jag kände ren ondska ,kyla och våld ,kröp faktiskt långt under täcket för att bli av med känslan Efter en stund kröp jag fram ,känslan fanns fortfarande kvar av olust, ondska och kyla men gestalten var borta Vad kan denna dröm betyda? Har försökt söka mej fram bland olika drömtydningar men inte lyckats förstå Skulle gärna vilja veta om möjligt

"V.K"


Drömfångare finns i många former och storlekar - detta är den mest klassiska.

Svar: Bra att du skaffat en drömfångare. Det är ett mycket bra sätt att få lugnare drömmar och bland det första jag rekommenderar om drömmarna stör sömnen.


Den här typen av korta panikdrömmar har oftast en av tre förklaringar:

Den vanligaste är att du av någon anledning inte får tillräckligt mycket syre (det är vanligen helt ofarligt och händer mer eller mindre alla någon eller flera gånger, sömnapné är den vanligaste orsaken men det kan helt enkelt vara så att man rullat och sover med munnen mot kudden) och att kroppen reagerar genom att väcka dig och det snabbaste sättet är med panik. Är det en sådan mardröm och du får den upprepade gånger under en ganska kort tid (säg några gånger i veckan) Kan det löna sig att göra en läkarkoll bara för att se att du inte lider av något.

Det näst vanligaste skälet är att du känner ett stort yttre tryck som inte ligger inom din kontroll. T ex att företaget som du jobbar på riskerar att gå i konkurs eller att din chef ogillar dig utan orsak. Då händer det att drömmarna går i "baklås" om ämnet. Det finns ju ingen lösning och ibland leder det till att paniken bygger upp.

Det tredje och mycket ovanligare skälet är att någon försöker säga dig något men misslyckas med att komma in i dina drömmar. Du är kanske inte mottaglig eller är på väg att vakna och då upplever du kontakten som obehaglig på gränsen till panikskapande. Den här typen av drömmar har mig veterligen aldrig förebådat något, för att den ska göra det krävs mer kommunikation eller att drömmen följs av en tydlig bild av någon eller något som förklarar vad hotet rör.

Du hittar en artikel om detta under rubriken magiskt på hemsidan

68 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page