top of page
  • Skribentens bildTor

Förföljd av nummer?

Hela mitt liv har jag följts av att se samma nummer på klockan hela tiden. 5 av 7 dagar ser jag alltid klockslaget jag föddes på.

Men senaste veckorna så är det andra nummer som dyker upp flera ggr eller omvända som 12:21 21:12 .10:10.16:16.18:18. 21.21. 09:09 . Är det änglanummer och att det vill ge mig budskap ? Och hur kommer det sig att jag ser min födelsetid nästan varje dag jag tittar på klockan ? Sen undrar jag hur nummer 24 följer mig och min partner hela tiden. Min första son var beräknad att födas den 24:e men kom den 31:a. Min sambo har ett barn som är född 24:e och våran gemensamma barn är också född den 24:e vilket också är dagen då min hund föddes och dagen då släktingar är födda och har namnsdagar. 24 finns också i vårt riktnummer och baklänges i våra klädstorlekar.

Jag tror inte på slumpen så vad är det för anledning till att nummer 24 följer oss?

JNSvar: Spännande. Det finns många bottnar här och jag kommer se om Hanna kan göra en speciell grej om numerologi på sidan (hon är, typ, den bästa numerolog som finns) men jag kan definitivt hjälpa dig med dina frågor.

Låt oss börja med tiden du föddes på som du ser på klockan jämt (det vill säga en gång per dygn) och förklaringen är rätt vardaglig.

Huvudanledningen är att alla människor söker olika sätt att hitta rutiner som stärker dem i sin vardag och om vi tänker efter så finns det för oss flesta en massa saker som om vi tänkte på dem ”mystiskt” händer varje dag. Många av oss vaknar på egen hand nästan alltid på samma klockslag oavsett när vi gått och lagt oss, en del kommer komma på att de alltid brer sin hårda macka på samma sida och dessutom alltid på samma sätt. En del gör notoriskt kälkbackar av osten medan andra alltid avslutar med att skära av backen och lägga den biten på mackan.

Varför jag använder såna här enkla exempel är för att det blir tydligare – många av oss lägger upp stora delar av vår tillvaro runt ”ankare” det skapar ordning och ger trygghet (ibland slår det dock fel och den trygghet det skulle kunna ge skapar stress istället men mer om det längre ner).

Din ”tidsgrej” kommer in under samma kategori (huvudsakligen) den sker på en sådan del av dagen då man naturligt undrar vad klockan är och när man undermedvetet gjort samma sak fem, sex gånger och det gett en stark feedback (positiv eller negativ): Som att man kollar på klockan när man kommer in på mötet stressad och inser at man är i tid med 2 minuter (positivt) eller att man är 3 minuter sen (negativt). D biter sig det undermedvetna fast vid den grejen och kommer ”kolla” om man ligger bra till eller inte på denna ”avgörande” tid. Att det sedan är en tid som har betydelse för dig gör det lättare för det undermedvetna att ”lägga ihop” den med andra – yttre – stimulanser.

Så det är ett sätt för ditt undermedvetna att ”stämma av” om du har en bra eller dålig dag och det är i grunden väldigt positivt att den kopplat ihop det med en tid som betyder något speciellt eftersom det innebär att du har en hög jagmedvetenhet.

Positivt med det – du blir effektivare och ställer högre krav på dig själv samtidigt som du har en bra bild av ditt egenvärde – du sätter gränser.

Negativt med det – du tar saker personligt och drabbas lätt av stresskänslor när du upplever att du inte ”räcker till”

Ibland får såna här ”checkpoints” starka negativa kopplingar och bidrar till stress och det händer när man upplever att man ”drabbats” av dålig karma (till exempel att man haft dåliga dagar från och med den tidpunkten flera dagar iad) då kopplar det undermedvetna ofta ihop tidpunkten och händelserna i ”fel ordning” och markerar att tidpunkten är orsaken till det ”dåliga”

OBS – detta kan gälla alla typer av ”ankarpunkter” det finns de som drabbas av att de upplever att dagen kommer bli oöverstigligt svår om knäckemackan knäcks medan den blir bredd under frukosten och det kan bli väldigt komplicerat.

Det är naturligtvis tvärt om – det dåliga händer av andra orsaker men det undermedvetna försöker varna för (och förbereda en på) att något KAN vara på väg genom att markera en viss grej som ”farlig”.

Det är en funktion i våra hjärnor som finns där för att rädda våra liv och som hängt med från urtiden då ”En röd (blodig) sten” mycket väl kunde vara ett tecken på att det fanns ett sårat rovdjur i närheten och att det var en bra idé att lubba som tusan.

Problemet är att våra moderna liv inte funkar exakt på det sättet och här blir det mer ”jobbigt” än ”användbart”.

OM man drabbats av negativa kopplingar finns det saker man kan göra för att komma ur det och det kommer en video om det under veckan (hoppas jag).

SÅ att du ser din födelsetid på klockan mer eller mindre dagligen är i grunden en bra sak och ger ett ankare och en återkoppling till vem du är och vad du gör. Ett bra sätt att hantera det på och få en extra ”boost” är att strunta i det (att inte leta eller jaga möjligheten att titta på klockan just du) men när det händer unna dig en glad tanke och komma ihåg att det är rätt unikt att alltid veta exakt vad klockan är en gång om dagen. Gör du att du ser tiden av en ”slum” till en bra sak kommer ditt undermedvetna ge dig extra pep i stegen under de följande timmarna automatiskt.

Nu till 24 och 42.

Det finns 2 sidor här – det ena är att alla mänskliga liv följer fler mönster än vi tänker på - lite som det jag beskrev ovan – och att alla människor har sina egna mönster som kan vara mer eller mindre dominerande.

Varför det är så är en hel avhandling (eller mer som elva) så jag hoppar det här för att bara säga detta. Det är dessa mönster som gör att psykologiska tester funkar, att marknadsföring ger resultat, att astrologi går att använda och att samhällen – på gott och ont – ser ut som de gör.

Lite överdrivet kan man säga att fattar man mönstren kan man kontrollera världen.

Det gör att en del människor kommer ”falla in” i att viktiga saker kommer hända vissa månader eller till och med vissa datum och om två personer med samma mönster slår sig ihop kan detta bli nästan löjligt påtagligt (som i ditt och din sambos fall).

Fördelen med det är att det finns dagar, tidpunkter och skeenden som ni i förhand kan vara mer eller mindre säkra på är bra val och kommer gå bra eftersom ni är gynnade just då.

Det finns också en magisk komponent med just 24 och 42 och det är att 24 är ett av de mest lyckobringande numren att ha som ”särskilt” nummer. Det är dygnets timmar, dubbla mängden gånger antalet astrologiska tecken, delbart med både 4 och 3 (faktiskt numerologiskt viktigt) mm, mm.

42 är också ”det gudomliga numret” enligt många religioner med judendomen som tydligaste förespråkare då det är (förenklat) numret Gud skapade universum med (Kabbalistisk tradition – inte hela judendomen). Det är ingen slump att ”Liftarens Guide till Galaxen” använde just 42 som ”svaret på allting”.

24 kommer inte lösa alla dina problem men det är definitivt ett turnummer för dig och din familj och kommer dyka upp när ni står inför val som kan ge goda resultat och fördelar. Kom ihåg dock – som med all numerologi och alla ”hjälpmedel” vi har och får – det signalerar ATT det finns en möjlighet inte VAD vi ska göra. Det är en signal att ”här finns det en chans” och ibland en vink om vad som är rätt men det är alltid upp till dig som människa att fatta beslutet och ta tag i möjligheten.

59 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page