top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Förbryllande varsel

Fråga Tor och Hanna:

Jag har återigen upplevt något som förbryllar mig en aning, och jag skulle vilja att ni sa er åsikt om det.

En person som betytt mycket för mig bara under de senaste 18 månaderna, har avlidit för drygt 24 timmar sedan. En halvtimme innan han somnade in hade jag något slags förkänning. Det var likadant med mormor och morfar. Exakt en halvtimme innan vardera av dem gick över gränsen, så hade jag förkänning. Olika för var och en av dem. Med mormor så handlade det om potatismos som smakade exakt som det hon brukade göra! Jag åt potatismos och strömmingsflundra till lunch, och kommenterade moset med min väninna som sade att "hon gör nog aldrig potatismos mera!".

Med morfar handlade det om halsont och feber en halvtimme innan han avled, och det visade sig sedan att han fått inre blödningar av något slag, och kräktes blod. Det jag kände var tjockhet i halsen och feberkänning. Med den här personen yttrade det sig i en viss oro i kroppen som kulminerade kl. 13 genom att jag skrev ett brev till min mamma där jag nämnde hans namn och berättade att han inte hade långt kvar att leva när han var så sjuk! Han var inte släkt med mig, men däremot ingift släkt med min man. Det var han som sammanförde oss när vi råkades på en pub här i stan. Han ansåg att vi var absolut rätt för varandra, min man och jag. Till saken hör att ingen av oss kände varann, men han var TVÄRSÄKER på att vi hörde ihop! Gissa vem som var nöjd när vi senare gifte oss. Han kunde inte själv vara med på grund av sin sjukdom, men han sa att han var med oss i sitt hjärta.


Du har många som vakar över dig vilket är lite ovanligt men väldigt bra.

Den andra frågan gäller en väninna som jag sagt upp bekantskapen med, efter att hon svek mig i samband med tidigare nämnda bröllop! Hon och jag har umgåtts i väldigt många år, och nu börjar jag sakta förstå att det nog varit mera på hennes villkor. Det verkar som om hon inte klarar av att dela mina ljusa stunder, för hon backar alltid ur i sista minuten när det är något positivt som direkt berör mig. Vad bröllopet beträffar så hotade hon med att säga upp bekantskapen om hon inte fick veta om något bröllop, och när hon sen fick veta det så började hon planera möhippor, leta kläder och annat. Ända tills dagen före vi ville ha o.s.a. Då sade hon helt iskallt att "jag tycker det blir för stort och fint, och jag gillar inte sådant, det vet du ju. Försök förstå mig" och så vidare och så vidare. Jag blev flyförbaskad, ledsen och frustrerad, och mina andra väninnor blev också chockade och arga på henne. Jag har inte sett henne sen den dagen, och jag anser nog att det är hon som ska ta kontakt med mig. Hon menar att det är upp till var och en att komma på bröllop om man själv har lust, men då ska man säga till från början att "räkna inte med mig" eller något ditåt. Inte jama med i svängarna ända fram till sista dagen!! Det var som sagt inte första gången, men vad mig beträffar så var det definitivt den sista! Vad tror ni? Kommer vi att kunna fortsätta vår bekantskap eller är det som många sagt mig, lika bra att glömma henne och gå vidare? Vad har hon för problem egentligen??

"en förundrad fru"


Svar:

Att man får varsel om dödsfall är relativt vanligt, även om dina är mycket tydliga. Jag vill också beklaga förlusten du just gjorde.

Enligt mina tarotkort är du inte synsk i egentlig mening men däremot mycket mottaglig, öppen för intryck. Det du känner är själva passagen, man kan nästan säga att eftersom du lämnat en liten bit av dig själv hos dessa människor som du älskar, så känner du när den lilla biten går med dem från de levandes värld till en annan. Du skulle inte fungera särskilt bra som medium i allmänhet, och det vore heller inte bra om du försökte komma i kontakt med dina egna avlidna anförvanter. Det skulle snarast vara skadligt. Man kan säga att din egen brist på rädsla skulle kunna gör att du utsatte dig för rent fysisk fara, det är inte bra för den inneboende livsenergin att man vistas för mycket nära de döda (genom att exempelvis försöka tala med dem). Nu vet jag ju inte om du alls haft sådana funderingar och jag skulle inte tro det, men jag vill gärna för säkerhets skull komma med den lilla varningen ändå. De varsel som du har är alldeles ofarliga och naturliga. Du har också flera nära och kära som vakar över dig från den andra sidan; inget att oroa sig för det heller. Tvärtom.

Väninnan du har kan jag förstå om du inte bara släpper taget om bara sådär. Ni har mycket gemensamt och även om er vänskap också färgats av avundsjuka och konflikter så finns det samtidigt starka band mellan er. Det som jag skulle tro är det stora problemet är hennes Måne i Skorpionen, som rimmar hemskt illa med din Måne i Lejonet. I just känslomässiga frågor (som vid ditt bröllop) är du en öppen, generös men något lättsårad människa som har ett enda krav för att må bra - och det är att du skall få stå i centrum när det handlar om dig. Och det krockar med hennes Skorpion-Måne, som gör att hon vill stå i centrum till varje pris, och sätter sina känslor främst (typiskt t ex att hon nekade att komma på din viktiga dag för att bröllopets stil inte passade henne) hela tiden. Det hon markerade var antagligen svartsjuka över ditt fina bröllop och oro för att du skulle vända dig ifrån henne - undermedvetet ville hon förmodligen göra dig illa och kanske ville hon också att du skulle bevisa hur mycket hon betydde genom att bli väldigt ledsen ... Ur hennes perspektiv var det rimligt just då. Nu låter det kanske som det är ruskigt illa att ha Månen i Skorpionen men det är det inte alls - den som har det är också känslomässigt lyhörd och mottaglig, ägnar sig åt själslig självutveckling och är enormt lojal mot närstående ... men så finns den här baksidan där svartsjukan gör att man tappar perspektivet helt och hållet. Och du som har Månen i Lejonet tar sällsynt illa vid dig av just detta. Få människor hade tyckt att det hon gjorde var ok, men för dig var det snudd på oförlåtligt (skulle kanske vara oförlåtligt om du hade ett enda långsint drag i dig, men det har du inte).

Vad du skall göra av er vänskap nu, det vet nog bara du. Ni har som sagt mycket som är bra mellan er, men problemfritt blir det aldrig. Hur mycket det ni har sedan är värt kan bara du avgöra

26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page