top of page
  • Skribentens bildTor

Får vi en bebis?

Har en fråga, om vi kommer att få biologiska barn? Sedan 5 år tillbaka har jag försökt få barn med min man, vi har aldrig skyddat oss. Vi startade en utredning för några år sedan och man fann att mina äggledare har en något trång passage, men inget hinder till graviditet säger läkarna. Jag har fått medicin för att få regelbundna ägglossningar och det hjälper men sedan dess har jag blivit gravid och fått missfall flera gånger.

Min fråga är om ni ser några chanser till att jag kommer att få biologiska barn eller om det är adoption som gäller.

Tack på förhand

"Klara"Svar: Låt oss börja i rätt ände. Medicinen du äter gör det lättare för dig att bli med barn så det är definitivt inte ett problem, så länge du tar medicinen som du ska bör dina chanser att bli med barn vara ganska goda. Troligen kommer man att minska mängden du tar successivt under en eventuell framtida graviditet eftersom medicinen också minskar mjölkproduktionen, men det är ju en senare fråga.

Ditt horoskop bekräftar det du säger till oss i ditt brev och det finns flera områden som är tungt belastade, särskilt sådana som har med arv och barn att göra. Dessbättre är det inte det man kan kalla negativa belastningar utan snarare "maskulina" förstärkningar vilket hör ihop med missfallen och livmoderproblematiken. Horoskopet talar också om att du riskerar problem med tänderna ganska tidigt i livet men det är en annan historia som egentligen inte hör hit just nu (det kan dock vara en god idé att vara noga med tandvården).

En positiv sak med ditt horoskop är att du definitivt kommer att få barn men på grund av de starka aspekterna runt Mars i åttonde huset så riskerar det att dröja till väldigt sent i din livscykel - kanske ända tills din 40- eller 45-års dag och det är ju inte vad du tänkt dig.

Det finns dessbättre en hel del du kan göra för att höja dina chanser att bli gravid och slippa missfall. De första är rent fysiska. En skrapning "repar" alltid livmodern och det gör att äggen har svårt att fästa och varje gång din kropp genomför den "systemcheck" som görs precis innan menstruationen ska komma för att kolla om allt är som det ska gör din kropp bedömningen att du inte skulle klara att bära ett barn hela tiden ut och genomför därför ett missfall. Det är en rent fysisk process som oftast inträffar i vecka 4, 8 och 12. Problemet här är att dina täta havandeskap och missfall placerar dig i en ond cykel där livmodern går igenom en process som hela tiden gör det lättare att framkalla ett missfall nästa gång. Det din livmoder behöver är vila och tid för återhämtning. Vårt förslag är att ni slutar försöka skaffa barn i minst åtta månader, helst ett år, eftersom det ger din kropp tid att stabilisera sig efter skrapningen (det behövs trots att det är så länge sedan på grund av de täta havandeskapen och missfallen). Naturligtvis kan ni inte använda hormonbaserade p-medel under tiden (alltså inga p-piller, pstavar eller liknande. Spiral är inte heller ett bra alternativ) så då återstår egentligen bara pessar och kondom och kondom är definitivt det säkraste och bästa valet. Du bör dessbättre ha sex under den här tiden, gärna mycket och framför allt bra, eftersom det stimulerar musklerna i underlivet på rätt sätt. Du bör också vara lite försiktig med ditt kaffeintag, om du alls dricker kaffe. Kaffe är bra för dig men bara i måttliga mängder, mer än två koppar om dagen stör din kropp och dina fortplantningsmöjligheter.

Gör du så här ökar dina chanser att få behålla barnet och det gör också att dina chanser att få bära och behålla ett eget barn inom de närmaste tre-fyra åren mycket större.

Det andra du kan göra är att "ställa om" din kropp från barnfrihet till moderskap. Det låter lite flummigt men fungerar väldigt bra och är det genom historien dokumenterat bästa sättet att bli med barn på. - Bli mamma!

Att adoptera skulle inte vara en dum idé i ert fall eftersom det på ett både fysiskt och psykiskt plan skulle få din kropp att ta den livsrytm som moderskapet kräver. Och förutom att det ökar era chanser att bli gravida så ger det ju också det som ni så hett eftersträvar - ett eget barn. Så även om ni inte får ett biologiskt sett eget barn så har ni då blivit den familj ni önskar och skulle det fungera som jag med stor säkerhet tror så kommer ert förstfödda barn inte bara att ha två kärleksfulla föräldrar utan också ett storasyskon att ta efter. Med stort hopp och många lyckönskningar -

20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page