• Tor

Får jag sparken?

Jag jobbar på en bemanningsfirma, men är på ett kontor. Där har jag varit ett bra tag. Chefen där har aldrig gillat mej, säger fula saker i bland. Nu har jag hört rykte att han har sagt upp mej på torsdag. Kommer jag att få gå? Kommer jag att få något likvärdigt jobb? När och vart i så fall? Jag tjänar väldigt bra, kommer jag att få likvärdig lön eller kommer min ekonomi att gå under? Min familj är oroliga att jag inte får något jobb.

"MIMMI"Svar: Situationen är naturligtvis jobbig för dig men exakt vad är det du kanske får sparken ifrån. Är det från bemanningsbolaget eller ifrån kontoret? Exakt vem är det som drar ner? Nackdelen med att jobba för en uthyrningsfirma är att du aldrig kan vara vara säker på att få fortsätta på en och samma arbetsplats. Fördelen är att du har tryggheten i att kunna hoppa från ett jobb till nästa inom samma anställning om en firma som du är uthyrd till inte kan ha kvar dig. Nu är det du vet inte mer än ett rykte men det du kan göra är att förbereda dig dels praktiskt och dels mentalt. Mentalt bör du om du tror att du kommer att förlora jobbet se det som om du redan gjort det. Planera för vad du ska göra då och se till att behåll lugnet och kylan om du blir inkallad till chefen. På det sättet kan du lyssna till vad han säger. T ex kan det vara så att firman som hyr dig måste spara, om det är så kan du gå direkt till dem och erbjuda dig att ta jobbet direkt istället. Det gör att de slipper den merkostnaden som uthyrningsföretaget tar ut och då kan de kanske behålla dig. Att mista ett jobb är tufft men livet tar inte slut. Praktiskt har du ännu större möjligheter om du tänker kallt. Om det nu är så att du och andra med dig förlorar sina jobb så har du nu flera dagars försprång på arbetsmarknaden. Se dig om redan nu efter andra jobb, tala med facket och kolla att din A-kassa ser juste ut. De problem du står inför kräver ingen spåman - de kräver is i magen och förtänksamhet. Båda är kvalitéer som du har. Du kommer att komma igenom det här vare sig du har rätt och jobbet försvinner eller om du har fel och du har det kvar

24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla