top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Får jag nya vänner och hur ska jag trivas i mitt hem

FRÅGA TOR OCH HANNA

Hej! Och tack för denna fantastiska tjänst! 🙏 Jag undrar om jag kommer bo kvar där jag bor nu under en längre tid, eller om något annat dyker upp? Är nyinflyttad och trivs inte särskilt bra. Har svårt att anpassa mig till ett nytt typ av boende... Det känns på något vis som om jag är på väg någon annanstans... Om inget nytt är på väg, har korten några råd om hur jag kan trivas bättre? Samt undrar jag om jag kommer få nya vänner inom kort och vad jag behöver göra för att träffa människor jag klickar med? Stort tack på förhand!

Mia


Att hitta nya vänner kommer också göra att du trivs bättre med ditt boende.

Svar: Stort tack för berömmet - att ha kunna återöppna den här sidan och den här tjänsten känns jätte inspirerande och ger oss möjligheten att hjälpa många på ganska kort tid.

Så för att svara på dina frågor. Det finns ingenting i vare sig korten eller stjärnorna som pekar på att det kommer att dyka upp något nytt under det närmaste halvåret och troligen inte förrän någon gång nästa år heller. Men det finns mycket du kan göra för att trivas bättre där du är vad gäller hem, umgänge och fritid.

Inledningsvis kan vi prata om själva bostaden och här kan lite Feng Shui vara till nytta – eller snarare lite psykoloCHI – det vill säga att använda Feng Shui inte så mycket till att ändra hemmet utan ändra hur du trivs i det (vanligen snabbare och betydligt billigare).

Det du behöver göra är att göra hemmet till ditt eget och det lättaste sättet är att tänka på ett hem du verkligen trivdes i som inte var ditt förra (eller ens förrförra om det är möjligt) och välja ut något med det som du saknar. Det kan vara vad som helst. En speciell soffa, en växt, tapeten i sovrummet eller en härligt mysig stol. Något som du kanske inte ens saknat men som hoppar in i medvetandet nu när du verkligen tänker på det.

Gå nu igenom ditt hem och tänk var denna sak verkligen skulle passa in. Hitta en plats, vägg, hörn, vrå eller rum där grejen du valt skulle kännas bekväm att ha. Skaffa sedan den saken och flytta in den i ditt hem.

Nu har du skapat ett band mellan ditt hem och ditt förflutna som kommer bli starkare varje gång du använder den, ser på den eller vad det nu är du gör med, i eller runt saken du valt.

Det här är en genväg som kommer göra ditt hem unikt och är något du sedan kan flytta med dit och använda för att göra nästa hem till ”ditt” omedelbart (och gärna lägga till något annat när du flyttar dit för att få det hemmet att kännas ännu mer rätt).

Det finns en baksida med metoden och det är att den knyter an bakåt och inte hjälper det minsta att ta nya steg framåt vilket gör att det du gör med de andra delarna av ditt liv är ännu viktigare. För du vill ju trivas och utvecklas, inte bara gå tillbaka till en mer nostalgisk tid.

Nu till vänner. Som läget är har det blivit både lättare och svårare att få vänner just nu.

Svårare eftersom vi under det närmaste året kommer vara försiktigare i våra kontakter med andra men också lättare eftersom det är enkelt att hitta lika sinnade. Kanske inte för alla men definitivt för dig. Ditt horoskop har väldigt tunga elfte och tolfte hus och det gör att allt du gör för att hjälpa andra och framför allt samhället ger dig väldigt mycket tillbaka och det stärker inte bara din självbild utan lyfter hur andra ser på dig.

Så utgår vi ifrån ditt horoskop så är ett väldigt bra sätt för dig att få nya vänner att söka efter vilka välgörenheter, samhällsinitiativ och medborgarinsatser som är aktiva runt där du bor.

Det kan vara vad som helst från Svenska kyrkan eller Röda Korset över politiska organisationer som gör bra saker till grupper som frivilligt hjälper isolerade att få mat och annat levererade hem till sig. Det viktiga är inte vad du gör exakt utan att det är något du känner tillför något till samhället och därmed till dig själv. Genom den organisationen kommer du dessutom träffa andra som snabbt och öppet kommer ta in dig i kretsar av människor du verkligen delar saker med och ge dig nya vänner och en stark krets av människor runt dig. Dessutom inleds det ni gör tillsammans med en gemensam uppgift så om det blir för mycket eller att du inte riktigt trivs med en specifik person i gruppen kan du bara fokusera på uppgiften en stund tills andra människor kommer närmare.

Båda råden kräver som du märker lite insatser från dig men båda öppnar för ett roligare liv och ger (enligt mina kort) dessutom chanser till djupare förhållanden och nya möjligheter på ganska kort sikt.

22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page